Stiinta & Tehnologie

#laszlo borbely #prima inmatriculare #taxa auto

Taxa de prima inmatriculare ar putea fi redusa cu pana la 30%

Ministrul Mediului , Laszlo Borbely , sustine ca noua forma a taxei de prima inmatriculare ar putea aduce o reducere de pana la 30%, pentru toti soferii romani.

Guvernul va adopta noua forma a taxei de prima inmatriculare saptamana viitoare, masura care o va pune in acord cu decizia Curtii Europene de Justitie.

"Propunerea mea este, si acum analizam, o reducere a taxei intre 20% si 30%, reducere care va fi operata pentru toti", a declarat Laszlo Borbely, citat de Realitatea.net.

Dupa ce Curtea Europeana de Justitie a hotarat ca taxa auto de prima inmatriculare nu este in conformitate cu legislatia europeana, autoritatile romane vor rectifica tendinta discriminatorie a legislatiei.

Pana la adoptarea ultimei varianta a Legii 50/2008, masinile inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007 nu au platit aceasta taxa, ci doar masinile aduse din strainatate.

"Saptamana viitoare vom finaliza legea de modificare a unor prevederi din ordonanta care se refera strict la decizia CEJ ce se refera la acele masini inmatriculate inainte de 1 ianuarie 2007. Probabil acele masini, la prima vanzare, vor trebui sa plateasca taxa de prima inmatriculare ", a mai spus ministrul Mediului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea