Stiinta & Tehnologie

#masini #guvern #taxa auto # scadere taxa auto # emisii poluante

Taxa auto, mai mica cu 25%

Proiectul de lege privind taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule a fost aprobat de Guvern.

Conform actului legislativ, taxa este redusa cu pana la 25 de procente.

Contribuabilii pot solicita restituirea diferentei de bani in cazul in care descopera ca taxa de poluare platita dupa 1 iulie 2008 este mai mare decat cea rezultata din aplicarea noii legi.

Taxa se va plati o singura data pentru autovehiculele noi sau second-hand inmatriculate pentru prima data in tara noastra, indiferent daca autovehiculul este produs in tara sau strainatate, cat si pentru masinile inmatriculate inainte de anul 2007 pentru care nu a fost platită o astfel de taxa.

Ministerul Mediului sustine ca pentru masinile inmatriculate inainte de 2007, taxa pentru emisiile poluante va fi platita la momentul primei transcrieri a dreptului de proprietate a autovehiculelor, in cazul instrainarii acestora, dupa ce intra in vigoare noua lege.

In calcularea acestei taxe se vor avea in vedere urmatoarele criterii: tipul motorizarii, capacitatea cilindrica, emisiile de dioxid de carbon si deprecierea autovehiculului.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea