Stiinta & Tehnologie

#tana #nano #bosch #diesel

Tata si Bosch, impreuna pentru un motor diesel Nano

Tata Motors continua extinderea proiectului Nano, dezvoltand acum o noua motorizare diesel pentru citadina indiana.

Propusorul poarta numele CRS 1.1 si, in ciuda numelui, este o unitate monocilindrica de 650-750 centimetri cubi dotata cu sistemul Common Rail.

Astfel, se pare ca puterea maxima va fi de aproximativ 25-30 de caluti, suficient cat sa mute masina de colo in colo in traficul haotic din orasele din India.

Tata Nano diesel ar putea intra in productie la sfarsitul acestui an, conform afirmatiilor facute de presedintele Tata Motors, Ratan Tata. Mai mult decat atat, o versiune mai puternica de 45 CP se afla in studiu, cel mai probabil pentru pietele din Europa si Statele Unite.

Pentru America, Tata Motors va opera cateva modificari, printre care se numara si motorul mai mare si mai puternic. Si la nivelul sigurantei, constructorul auto va aduce completari.

De mentionat ca versiunea destinata Indiei are patru usi si cinci locuri si nu are air-baguri, aer condtionat si nici aparat de radio.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea