Stiinta & Tehnologie

#duster #dacia #renault

SUV-ul Dacia Duster a fost prezentat oficial

Primul SUV al producatorului auto roman, modelul Dacia Duster , a fost prezentat oficial in cadrul conferintei Renault Square Communication, organizata la Paris.

Versiunea dee serie a lui Dacia Duster va fi prezentata la Salonul Auto de la Geneva, care se va desfasura la inceputul anului 2010.

Masina de concurs

Totusi, masina prezentata de Dacia si Renault la evenimentul de la Paris este o versiunea care va participa in cadrul competitiei Trophee Andros . Totodata, in cadrul aceluiasi eveniment, Dacia a prezentat si pilotul lui Duster in cursa Andros, pe Alain Prost .

Reprezentantii celor doua companii au mai facut publice si detaliile versiunii de masina pe care pilotul Prost o va conduce. Dacia Duster va avea un motor central V6 care va dezvolta mai mult de 300 de cai putere, va avea un tren de rulare integral, plus un diferential autoblocant pentru spate.

Dacia Duster

Conceptul Dacia Duster a fost dezvaluit publicului pentru prima oara in cadrul show-ului auto de la Geneva defasurat la inceputul lui 2009. Pe atunci nu se stiau prea multe detalii despre acest model, dar masina a fost cel mai promitator proiect prezentat de constructorul auto roman.

Modelul a fost primit bine atat de public, cat si de presa straina . Primul SUV lansat pe piata de Dacia este modelul Sandero Stepway. Aceasta este disponibil pe piata autohtona din luna iunie 2009, iar pretul de pornire al versiunii de 1.6 MPI este de 9.200 euro.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea