Stiinta & Tehnologie

#calibra #opel #succesor

Succesorul lui Opel Calibra ar putea debuta in 2013

Urmasul spiritual al lui Opel Calibra va debuta peste trei ani. Modelul ar putea sa nu primeasca acelasi nume , dar denumirea viitorului coupe 2+2 de la Opel nu a fost inca anuntata.

Inca de la prezentarea conceptului GTC din 2007, fanii Opel asteapta lansarea urmasului lui Calibra. In prima faza, multe zvonuri indicau un succesor al lui Calibra bazat pe noul Astra J, dat fiind aspectul acestui model si platforma sportiva a acestuia, dar Calibra a fost creata pe platforma lui Vectra A, iar succesorul acestui model ar fi trebuit sa fie construit tot pe platforma de clasa medie a celor de la Opel, respectiv Insignia.

Ruptura partiala dintre Opel si GM, precum si inchiderea unor marci ale consortiului american i-a impiedicat pe cei de la Opel sa lanseze pe piata un succesor al acestui model, dat fiind numarul ridicat de unitati pe care trebuiau sa il vanda in fiecare an pentru a obtine profit. Astfel, Opel ar fi trebuit sa vanda 30.000 de unitati Calibra in fiecare an pentru a obtine profit in urma dezvoltarii acestui model.

Continuarea pe Automarket.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea