Stiinta & Tehnologie

#avion #bilete de avion #companii aeriene #telefon mobil #calatorii #achizitii #aeroporturi

Studiu: Procentul biletelor de avion cumparate cu telefonul mobil va creste cu 5% pana in 2015

Tehnologia mobila va avea o ascensiune importanta in urmatorii trei ani, urmand sa fie utilizata din ce in ce mai mult de cei care vor calatori cu avionul, potrivit raportului "Zbor spre viitor", realizat de SITA, o companie care analizeaza tehnologiile utilizate in traficul aerian.

Daca in prezent 2% dintre bilete de avion sunt cumparate cu ajutorul dispozitivelor mobile, specialistii de la SITA estimeaza o crestere de 5% pana in 2015.

De asemenea, se estimeaza ca un important canal pentru vanzarile din industria aeriana sa fie reprezentat de retelele de socializare gen Twitter sau Facebook. Cei de la SITA sustin ca retelele de socializare vor reprezenta 13% din vanzarile realizate de companiile aeriene si aeroporturi.

Daca in prezent 50% dintre companiile aeriene pun la dispozitive check-in-uri cu ajutorul tehnologiei mobile, procentul va ajunge la 90% in 2015, se arata in acelasi studiu.

Se asteapata ca in urmatorii trei ani 90% dintre companiile aeriene si aeroporturi sa ofere pasagerilor notificari despre situatia zborurilor cu ajutorul tehnologiei mobile. In prezent, doar 43% din companiile aeriene, respectiv 42% din aeroporturi apeleaza la aceasta tehnologie.

Sursa foto: examiner.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea