Stiinta & Tehnologie

#facebook #relatii facebook #sentimente facebook

STUDIU. Ce spune despre tine felul in care iti expui sentimentele pe Facebook

Un studiu realizat recent de cercetatorii americani a stabilit care sunt categoriile de persoane care isi fac publica relatia amoroasa pe retelele sociale. Nici nu o sa iti vina sa crezi ce se afla, de fapt, in spatele unor postari "fericite"!

Cercetatorii au analizat pozele de cuplu publicate pe Facebook de voluntari care aveau o relatie de la o luna la 30 de ani. In tot acest timp, subiectii erau supusi si la teste psihologice. Specialistii spun ca persoanele care simt nevoia de siguranta prin aprobarea altora si prin afisarea relatiei sunt de obicei oameni care au o anxietate sociala mai mare si un respect scazut fata de sine.

Afisarea relatiei pe Facebook este mai des intalnita la cei introvertiti, desi extrovertitii au mai multi prieteni si sunt mai activi pe aceste retele sociale. Pentru introvertiti e mai greu sa-si arate sentimentele in viata reala decat in online, scrie theatlantic.com. In plus, ei monitorizeaza activitatea partenerilor, pentru a fi astfel la curent cu ce fac acestia.

De multe ori, pozele care prezinta cupluri fericite si comentariile care pun accent pe viata de cuplu ii deranjeaza pe ceilalti utilizatori. Multi cred ca afisarea ostentativa a relatiei nu este dovada unei relatii cu adevarat fericite.

Foto: huffingtonpost.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea