Stiinta & Tehnologie

Sony Ericsson Z770 Review

Terminalul Sony Ericsson Z770 este destul de nou pe piata de telefoane mobile, aceata fiind lansat de compania suedezo-japoneza in luna februarie a acestui an.

1. Inceput
2. Cuprins
3. In detaliu
4. Concluzie

Clamshell in stil asiatic

Sony Ericsson Z770 a vazut lumina zilei la show-ul de telecomunicatii Mobile World Congress 2008, ce a avut loc la Barcelona in perioada 11 - 14 februarie 2008.

Design-ul lui Z770 aduce foarte mult a clamshell-urile asiatice, adica telefoane cu ecrane extern si intern si o tastatura foarte mare si lata. Acest model de telefoane au fost fabricate de Sony Ericsson la inceputurile carierei lor, dar iata ca acest model nu imbatraneste. In acelasi stil a fost dezvoltat si fabrica si telefonul castigator al unui premiu EISA, Sony Ericsson W980. Influentele clare care le are si acest telefon au venit de la desginer de origine japoneza, Yoshinori Yamada. Ca si W980, terminalul Z770 face parte din clasa de telefoane fashion.

Sony Ericsson Z770 masoara 93 x 48 x 16 mm si cantareste 91 de grame. Partea frontala este incarcata doar de o simpla sigla Sony Ericsson ecranul exterior care are si rol de oglida si camera foto de 2 megapixeli. La baza capacului, terminalul are o dunga albastra care este de fapt difuzorul player-ului muzical.

Cand telefonul este deschis descoperim ecranul si tastatura, fiecare asezate pe alta parte a telefonului. Clapeta de sus prezinta ecranul de 2,2 inch cu 256.000 de culori si rezolutie de 240 x 320 pixeli, difuzorul telefonului si sigla Sony Ericsson. Partea de jos a telefonului este ocupata de D-pad si tastatura. Asa cum am spus si mai devreme, aceasta este mult mai mare decat suntem obisnuiti, dar totodata, nu inseamna ca este un lucru rau.

D-pad & Co.

D-Pad-ul este alcatuit din sase butoane mari delimitate intre ele de canale serpuitoare albastre care se lumineaza atunci cand telefonul este activat. Astfel, primul rand de taste este dedicat submeniurilor Media, Menu si Contacts de pe ecranul telefonului, al doilea rand are doua butoane de apelare si respectiv terminare/respingere apel, iar ultimul rand avem un buton de shortcut-uri si cel de stergere (C - cancel). In mijlocul lor se afla butoanele de navigare pozitionate in forma de cruce sus/jos, stanga/dreapta, iar in centrul lor butonul de OK.

Urmatoarele pantru randuri de butoane formeaza tastatura stanard alfanumerica a lui Sony Ericsson Z770 . Butoanele sunt aproximativ circulare, mari si delimitate foarte bine intre ele, acest lucru inlesnind folosirea lor. Vei descoperi foarte repede ca scrierea de mesaje sau tastarea numerelor de telefon se face foarte usor chiar daca tastele sunt foarte plate, aspectul fiind cel al unei placute gravate. Aceasta parte a telefonului mai este ocupata de doua lucruri si anume de butonul de pornire/oprire a terminalului, pozitionat in dreapta jos. Sub el gasim o alta dunga albastra, de aceasta data acesta fiind microfonul telefonului.

Laturile telefonului nu sunt prea incarcate. Cea stanga prezinta doar slotul de atasare periferice, incarcator, cablu USB si casti audio . Latura dreapta este ceva mai incarcata, aici gasim butonul dublu de volum si slotul pentru atasarea cardului microSD M2. Latura superioara si inferioara nu au nici un buton sau slot.

Partea dorsala a telefonului este ocupata doar de capacul care acopera bateria. Sony Ericsson dispune de un Litiu-Polimer standard, cu o capacitate de 930 mAh si care in mod stand-by rezista pana la 350 de ore si pana la 8 ore jumatate de convoribiri.

Inside the suit

In modul standby ecranul telefonului afiseaza semnalul, conectivitatea, statutul bateriei, operatorul de telefonie mobila, ora, data si cele trei submeniuri mentionate si mai sus: Media, Menu si Contacts.

Meniul lui Sony Ericsson Z770 este cel standard deja cunoscut tuturor cu icoanele afisate in stil matrice pe 4 randuri si 3 coloane. Navigarea prin meniu se face usor si bineinteles ca submeniul media vine cu interfata Flash pe care telefoanele Walkman de la Sony Ericsson o au incorporata de la modelul W910 incoace.

La capitolul mesagerie, Sony Ericsson Z770 se prezinta bine, acesta suportand mesaje SMS, MMS, e-mail si mesaje instant. Asa cum era de asteptat, mesajele SMS si MMS sunt stocate intr-o casuta postala, iar e-mail-urile intr-un inbox separat. Acestea din urma suporta protocoalele standard POP3 si IMAP4 si se conecteaza prin servere SMTP.

Cu player Walkman

Player-ul muzical al acestui terminal este cea mai recenta versiunea de Walkman de la Sony Ericsson. Asa cum am spus si mai devreme, meniul media este sustinut de interfata flash. Media center-ul este compus din meniul Foto, Muzica, Video, Jocuri si Feed-uri web.

Utilizatorul poate reda melodiile in functie de artist, album, melodie, gen si chiar anul din care face parte melodia. Asemenea altor noi telefoane Walkman nici acestui terminal nu ii lipseste functia TrackID. Formatele muzicale suportate de Sony Ericsson Z770 sunt MP3 si AAC. Player-ul muzical poate fi setat sa ruleze in fundal in timp ce tu trimiti mesaje sau e-mail-uri si dispune de egalizator inclusiv MegaBass-ul atat de celebru la telefoane Walkman Sony Ericsson.

Datorita ecranului de 2,2 inch, vizionarea de videoclipuri este chiar o placere. Sony Ericsson Z770 mai dispune si de radio FM incorporat. Asa cum era de asteptat, ai nevoie de castile proprii atasate pe post de antena.

Pozar modest

Asemenea altor telefoane Walkman, acest terminal vine cu o camera foto de 2 megapixeli. Aparatul foto poate capta poze cu o rezolutie maxima de 1600 x 1200 pixeli. Totodata, telefonul suporta efecte ca monocrom , negative sau sepia, moduri de fotografiere ca cel panoramic, frames sau rafala si setari de luminozitate.

Din pacate pentru ca ii lipseste autofocusul sau flash-ul imaginile cele mai bune sunt cele captate in lumina naturala ziua. Camera foto mai poate face si capturi video in format QVGA la o viteza de 15 fps care se vor salva in format .mov.

Conectivitate

Navigarile pe internet sunt o placere cu acest telefon, daca operatorul de telefonie mobila suporta GPRS si EDGE sau 3G cu HSDPA, pentru ca Sony Ericsson Z770 le are pe toate. GPRS-ul si EDGE-ul sunt ambele de clasa 10, iar 3G-ul cu HSDPA suporta transfer de date de 3,6 Mbps.

Terminalului nu ii lipseste nici Bluetooth-ul versiunea 2.0 cu A2DP, adica posibilitatea de atasare casti wireless si conectivitate USB-ul de viteaza mare, versiunea 2.0. Pentru navigarile pe internet ai la dispozitie broswer-ul WAP 2.0 cu suport HTML (NetFront) si feeder RSS.

Ultimul cuvant

Concluzia finala este ca Sony Ericsson Z770 este un telefon fashion ceva mai destept decat alte terminale de acelasi gen de pe piata si mult mai accesibil. Primeste puncte pentru infatisarea curata si stilata, dar mai ales pentru capabilitatile web. Este depunctat de camera foto, care a ramas tot fara flash sau autofocus si care face capturi de imagini si video foarte slabe.

Captura video facuta cu Sony Ericsson Z770



Galerie foto Sony Ericsson Z770

Galerie foto de imagini captate cu Sony Ericsson Z770

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea