Stiinta & Tehnologie

Sony Ericsson W350 Review

Terminalul Sony Ericsson W350 a fost lansat peste hotare in luna ianuarie a acestui an. La noi, W350-ul a vazut lumina zilei pe data de 15 iulie 2008.

1. Inceput
2. In detaliu
3. Incheiere

Lansare cu experiment

Poate unii dintre voi isi aduc aminte stirea despre lansarea telefonului, un eveniment in care presa a devenit cobai pentru un simplu test muzical. Acest experiment a fost condus de profesorul David Moxon care a ajutat echipa Sony Ericsson sa demonstreaze ce tip de muzica ii face pe oameni sa se simta mai atractivi, mai linistini sau pur si simplu ce gen muzical e mai potrivit pentru sanatate. Studiul biologic a fost realizat in luna mai a acestui an asupra a 200 de studenti din intreaga lume cu varste cuprinse intre 18 si 24 de ani. Reactiile lor fizice au fost extrase prin analiza nivelurilor de testosteron, cortisol si de LgA din saliva colectata.

Rezultatul a fost mai mult decat surprinzator, pentru ca folkul olandez si hip hop-ul de tip german a afectat nivelurile de testosteron a 75% dintre participanti, dar majoritatea participantilor a descoperit stilul latino spaniol este cel mai probabil sa cauzeze stres, 89% dintre participantii demonstrand cresteri ale nivelului de cortisol. Dar sa trecem peste aceste detalii si sa discutam despre adevaratul star din spatele experimentului, terminalul Sony Ericsson W350.

Entry-level muzical

Sony Ericsson W350 este un entry-level, adica un telefon foarte simplu, dar care pana la urma este un Walkman veritabil. Telefonul a fost conceput sa arate ca un MP3-player, iar acest lucru se vede si din butoanele dedicate pe care le are. Nu este cazul sa te astepti la lucruri de nemaivazut de la acest telefon, pentru ca, repet, este doar un entry-level.

Terminalul masoara 104 x 43 x 10,5 mm si cantareste 80 de grame, adica este un telefon compact, este un candybar, dar cu clapeta, aceasta din urma dandu-i un aer retro. Dar aceasta clapeta este ceva mai speciala, pentru ca nu este doar decorativa. Dar despre acestea ceva mai tarziu...

Fiind un candybar, partea frontala a telefonului este ocupata de ecran si tastatura, care in cazul lui W350 este ascunsa de clapeta mai sus mentionata. Terminalul este acoperit in plastic de buna calitate. Ecranul lui W350 este de 1,9 inch are 256.000 de culori si rezolutie de 176 x 220 pixeli. Deasupra lui avem singla Sony Ericsson si difuzorul, iar sub el senzorul de lumina. Clapeta care acopera tastatura are pe el controalele specifice unui player muzical, Play/Stop si Skip Forward si Inward, acestea fiind unul din caracteristicile de MP3-player de care discutam mai devreme. Din pacate aceasta clapeta va ajunge sa se clatine destul de repede.

Sub ea gasim D-Pad-ul si tastatura standard alfanumerica. D-pad-ul este compus din patru butoane, plus cel de navigare aflat in mijlocul lor. Primele doua butoane de sub ecran corespund meniurilor Apeluri si Meniu Principal, dar in functie de meniul navigat acestea isi schimba functiile. Sub ele gasim butoanele de return si C (Cancel) care are si rol de oprire/pornire telefon. Tastatura este destul de usor de utilizat, dar cu mici incoveniente. Chiar daca butoanele sunt destul de late, clapeta deranjeaza si face ca scrierea unui mesaj sa fie ceva mai dificila.

Laturile lui W350 nu sunt foarte incarcate. Cea stanga prezinta butonul dedicat Walkman si slotul de atasare periferice, casti, cablu USB si incarcator. Partea dreapta are doar butonul de volum, partea de sus are orificiul de atasare a curelusei de siguranta si un buton de blocare taste, o alta caracteristica de MP3-player. Latura inferioasa nu prezinta nici un buton, doar o sigla Walkman.

Partea dorsala este ceva mai generoasa. Aici gasim obiectivul foto de 1,3 MP, difuzorul player-ului si capacul care acopera bateria standard Litiu-Po de capacitate 780 mAh, care rezista pana la 300 de ore in modul stand-by si pana la 7 ore de convorbiri. In urma testului, am stabilit ca timpii dati de Sony Ericsson sunt cei corecti. Tot sub capac gasim slotul cardului microSD si cel al cartelei SIM. Partea enervanta este sistemul de scoatere a bateriei care cere zguduirea telefonului cand cand aceasta se misca din locasul ei.

WALK like a MAN

Asa cum am spus si mai devreme Sony Ericsson W350 este un entry-level. In acest caz creierul lui nu va fi super-functional. In modul standby, ecranul afiseaza semnalul, bateria, operatorul de telefonie mobila si meniurile. Odata ajunsi in meniu vedem ca acesta este cel standard de Sony Ericsson cu icoane asezate in stil matrice de 4 x 3. Chiar daca modelele mai noi de Walkman au interfata flash si vin cu submeniul File Manager scos, acest model il are inca prezent, veste cat se poate de buna.

Telefonul poate fi personalizat cu diferite teme sau wallpaper-uri, dar in functie de acestea meniul va fi cu " reactie haptica " sau nu, adica navigarea prin meniu va fi insotita de o usoara vibratie atunci cand unul din subemeniuri este selectat.

Tot la acest capitol intra si mesageria. La cat este el de mic, sony ericsson w350 suporta mesaje SMS, EMS, MMS, e-mail si mesaje instant. Asa cum ne-am obisnuit deja, mesajele SMS,MMS si EMS impart o casuta postala, e-mail-urile avand un inbox separat. E-mail-urile suporta protocoalele standard POP3, IMAP4 si SPTM.

Muzica la maxim

Asa cum am spus si mai devreme, acest telefon a fost conceput sa fie un MP3-player veritabil. Pana acum am vazut ca terminalul are toate butoanele dedicate pentru acest lucru, dar sa vedem cum stau lucrurile la interior. Sony Ericsson W350 vine echipat cu cea mai recenta versiunea de Walkman, adica 3.0

Din pacate terminalul are o memorie interna de doar 14 MB si nu vine cu un card microSD prea generos, ci doar cu unul de 512 MB. Adevarul este ca la creierul lui 512 MB sunt destui pentru ati da seama ce ai. Dar ai oricand posibilitatea de upgrade de pana la 2 GB.

Dar sa ne ocupam putin de sunetul pe care il reda telefonul. W350 vine cu propriile casti la pachet, care sunt bune, dar nu sunt castile Walkman pe care cei mai multi dintre noi le "adora", acele "dopuri", iar de data aceasta avem de-aface cu acele casti normale, dar care sunt mult mai comode decat alte variante ale altor companii. Terminalul dispune si de un difuzor. Atat prin casti cat si prin acest difuzor sunetul este mai mult decat bun. Terminalul poate duce in spate si mini-boxe, iar daca te tenteaza sunetul este foarte bun si aici.

Lui Sony Ericsson W350 nu ii lipseste nici functia TrackID care permite identificarea oricarei melodii prin inregistarea ei, trimiterea ei intr-o baza de date Sony Ericsson si functia de egalizator MegaBass. In plus terminalul va intra intodeauna in player-ul muzical atunci cand este inchis, acesta fiind modul stand-by al telefonului.

Doar 1 megapixel

Nu mai este cazul sa repet ce este acest telefon si de ce are o camera foto atat de modesta. Terminalul este dotat cu o camera foto de 1,3 megapixeli fara autofocus si fara flash. Imaiginile captate sunt la o rezolutie maxima de 1280 x 1024 pixeli, asa ca fa bine si gaseste lumina ideala, pentru ca altfel vei avea probleme la acest capitol. Dar chiar si in aceste conditii, terminalul suporta efecte pentru poze, ca negative sau alb negru. Tot aici ar mai trebui mentionat un lucru si anume capabilitatile de capturi video. Din pacate acest telefon nu dispune de asa ceva, asemenea unui alt coleg de breasla entry-level, Sony Ericsson T280.

Conectivitate

La acest capitol terminalul Sony Ericsson W350 se poate lauda cu GPRS-ul si EDGE-ul, ambele clasa 10) din dotare care sunt mai mult decat suficiente. Ecranul este destul de mic si sa pierzi vremea pe internet cu asemenea display s-ar lasa cu nervi grei. Vestea buna este ca navigarile se fac cu ajutorul browser-ului WAP 2.0 cu suport xHTML si HTML (NetFront). Verificarile de e-mail sau cautari rapide pe internet sunt o sarcina usoara pentru W350, dar cam atat.

La final...

Am mai spus si cu alte ocazii, un entry-level va ramane intodeuna asa. Cei care doresc mai mult nu vor fi niciodata multumici cu o camera foto de 1,3 megapixeli sau cu o memorie de 14 MB. Cei care vor un telefon standard W350-ul ar putea fi una din variantele de pe lista lor, mai ales ca la capitolul muzica W350 este unul din cele mai bune MP3-playere de pe piata actuala. In plus raportul calitate-pret este ideal.

Galerie foto Sony Ericsson W350

Review video al telefonului Sony Ericsson W350



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea