Stiinta & Tehnologie

#orange #telefon mobil #cartela sim #filtru

Solutii pentru utilizarea responsabila a telefonului mobil

Operatorul Orange anunta lansarea unui serviciu inovator pentru utilizarea responsabila a telefonului mobil si accesarea in conditii de siguranta a internetului prin intermediul cartelei SIM Orange.

Astfel, parintii care achizitioneaza un abonament sau o cartela reincarcabila pentru copiii lor au acum posibilitatea sa filtreze accesul acestora la site-urile WAP si internet cu continut pentru adulti.

Cum se activeaza filtrul

Activarea si dezactivarea filtrului se poate face gratuit, prin apel la Serviciul Clienti sau vizita in magazinele proprii. De asemenea, operatorul pune la dispozitia parintilor si a celor care au in ingrijire copii un ghid complet de sfaturi practice si de informatii utile referitoare la serviciile de telefonie mobila. Ghidul poate fi consultat la adresa de web dedicata.

"Tehnologia ofera nenumarate beneficii si oportunitati, dar in acelasi timp poate fi folosita in moduri indezirabile. Orange vine in intampinarea parintilor care doresc sa isi protejeze copiii si lanseaza un instrument inovator prin care acestia pot filtra accesul la informatile sau materialele neadecvate minorilor, reusind astfel sa se alinieze celor mai exigente cerinte europene de reglementare in domeniul sigurantei pe internet", a declarat Gabriela Voinea, Senior Product Manager, Orange Romania.

Scopurile programului

Unul dintre principalele scopuri ale programului de responsabilitate sociala al Orange este acela de a contribui la dezvoltarea armonioasa a mediului in care isi desfasoara activitatea, iar in acest sens obiectivul companiei este de a educa si informa clientii.

In anul 2008 Orange Romania a semnat un Cod de Conduita prin care si-a luat angajamentul sa ofere solutii practice pentru utilizarea in conditii sigure a continutului furnizat pe telefonul mobil. Codul de Conduita are caracter de autoreglementare, fiind puternic sustinut la nivel european de Asociayia GSM si de Comisia Europeana.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea