Stiinta & Tehnologie

#plati virtuale # fraude online #fraude bancare # protectia datelor #plati online

Solutii impotriva fraudelor online. Cum sa-ti protejezi banii

Cresterea numarului de tranzactii online a generat si o crestere proportionala a fraudelor si furturilor de date personale. Astfel, in 2016, s-a inregistrat o crestere cu 42% fata de anul precedent a numarului de tranzactii suspecte, facute online sau prin intermediul aplicatiilor mobile. 

Potrivit raportului “2017 Identity Fraud Report”, emis de compania Javelin Stategy & Research, o explozie a fraudelor plăților online și prin mobil a fost posibilă datorită creșterii volumulelor de tranzacții e-commerce (online) și m-commerce (de pe mobil), dar și a noilor modificări privind răspunderea în cazul fraudelor, EMV Liabilty Shift. Raportul arată o creștere cu 42% a numărului persoanelor care au raportat tranzacții online sau prin mobil suspecte de fraudă în 2016, comparativ cu 2015.

In acest context, CA Technologies lansează o nouă soluție, CA Risk Analytics Network, prin care minimizează impactul actiunilor de fraudare a tranzactiilor online sau prin mobil, folosind analize comportamentale in timp real, machine learning si date tranzacționale la nivel global. CA Risk Analytics Network reduce pierderile cauzate de fraudarea platilor online cu 25%, putand fi salvati aproximativ 2.2 miliarde de dolari din pierderile anuale datorate fraudarii cardurilor.  

“Detectarea rapidă a abaterilor privind folosirea cardurilor și asigurarea unei autentificări fără probleme sunt primii pași în prevenirea fraudarea plăților online sau prin mobil, fără ca aceste măsuri să afecteze tranzacțiile corecte ale utilizatorilor. Specialiștii noștri au aplicat analize avansate și noi algoritmi de machine-learning în timp real în baza de date globală a protocolului 3-D Secure, a datelor din tranzacțiile online și a datelor colectate de la dispozitive, susținute de suita de aplicații CA Payment Secure. Aceste inovații asigură o detectare mai rapidă și mai precisă a fraudelor online, diminuând astfel pierderile cauzate pentru emitenții de carduri, oferind în același timp clienților o experiență plăcută de cumpărături online”, a declarat Terrence Clark, Manager General al CA Technology Payment Secure Solutions.

Fiind un serviciu cloud-based, CA Risk Analytics Network încorporează un nou model avansat de rețea neurală, susținut de machine learning în timp real, pentru a proteja tranzacțiile online sau prin mobil (unde cardul fizic nu este necesar) 3-D Secure. Soluția învață și se adaptează la tranzacțiile susceptibile de fraudă într-un timp extrem de scurt, aproximativ 5 milisecunde, închizând decalajul necesar pentru fraudare, oprind astfel abuzul posibil prin utilizarea multiplă a aceluiași card sau device.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea