Stiinta & Tehnologie

#iphone #jailbreak #trojan

Software pentru deblocarea iPhone-ului, troian pentru PC

Recent, a fost descoperit un mecanism ce distribuie malware ce-i vizeaza pe internautii aflati in cautare de solutii pentru deblocarea telefoanelor iPhone.

Aceasta nu face decat sa dovedeasca inca o data ca infractorii cibernetici nu sunt lipsiti de imaginatie .

Aplicatie jailbreak

Utilizatorul primeste un e-mail in care este notificat ca poate descarca o noua aplicatie pentru decodarea iPhone-ului. Tot ce trebuie sa faca acesta este sa acceseze link-ul din interiorul  email-ului, link care il va directiona catre o pagina web unde se regaseste aplicatia. Accesata pagina ofera instructiuni pentru a descarca aplicatia de deblocare. Pentru inceput, utilizatorul este indrumat sa isi conecteze iPhone-ul la calculator, apoi sa descarce aplicatia si s-o ruleze pe iPhone. O data descarcat si rulat, fisierul executabil deschide o portita catre un troian ce infecteaza calculatorul. Noua amenintare a fost identificata ca Trojan.BAT.AACL si vine ca un script batch Windows ce insoteste asa-zisa aplicatie pentru deblocarea iPhone.

Atacul malware


Troianul incearca sa schimbe adresele IP asociate cu cele mai frecvent utilizate destinatii spre Internet in 188.210.[eliminat].

Acest lucru permite creatorilor de malware sa redirecteze accesul la anumite pagini catre versiunile proprii de pagini web ce gazduiesc  malware.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea