Stiinta & Tehnologie

#furt magazine #sistem securizare #SmartWater

SmartWater, o alternativa neobisnuita a unui sistem antifurt magazin

Lasand la o parte aspecte precum panica generata, dezordinea sau numeroasele procese birocratice, furturile din magazine sunt, in primul rand, neprofitabile.

Orice antreprenor la inceput de drum sau proprietar de business de succes vrea sa evite sa piarda bani. Poate face asta prin preventie, instaland un sistem antifurt magazin performant, care sa ii ofere rezultate pe termen lung.

O alta varianta ar fi sa foloseasca SmartWater pe toate obiectele vandute. E putin neobisnuit, dar extrem de interesant si poate fi de real folos pentru obiectele care valoreaza milioane.

Ce e SmartWater?

E un lichid care contine un cod unic, a carui prezenta poate fi detectata numai sub raze ultraviolete. A fost inventat in anul 1990 de catre politistul pensionar Phil Cleary, ajutat de fratele sau chimist, Mike Cleary.

La ce se foloseste?

La preventia si reducerea furturilor. SmartWater a fost folosit in 2009 in Kent, UK, fiind prezent pe multiple bancomate si chiar pe casele din aceasta zona. Tentativele de furt au fost reduse cu 96% pana in 2016.

Cum functioneaza, mai exact?

Pe de o parte, SmartWater este aplicat pe obiectele de valoare cu intentia de a le identifica proprietarii atunci cand obiectele sunt recuperate de politie.

O alta functionalitate este a sistemului de spray, care stropeste hotul cu lichidul invizbil, in momentul in care acesta incearca forteze intrarea. Lichidul nu poate fi spalat si poate rezista luni intregi, generand astfel dovada palpabila in cazul unei arestari.

Care sunt dezavantajele?

Asa cum a precizat expertul in securitate Bruce Schneider, SmartWater poate fi usor suprauzat. Asta, in cazul simplu in care proprietarul unor obiecte decide sa stropeasca si obiectele valoroase ale altor persoane cu spray-ul continand codul lui personal.

Cand iesim din filmul politist in care fiecare magazin e acoperit integral cu SmartWater, poate fi util sa ne gandim serios la folosirea unei alternative mai accesibile si cu siguranta mai eficienta.

Prin folosirea unui sistem antifurt magazin, ai acces la tehnologii inteligente si programe de sofware performante care te vor ajuta. Profesionistii de la Helinick integreaza, pentru tine, sistemul care numara si identifica persoanele, sistemul de anti-efractie si sistemul de supraveghere prin intermediul camerelor video. Iata principalele avantaje:

  • Monitorizezi sistemele de control acces si supraveghere video;
  • Integrezi simplu sistemele de gestiune existente;
  • Inregistrezi alarmele prin sistemul de supraveghere si ai acces la imagini fara cautare in interaga inregistrare;
  • Ai controlul deplin al activitatilor din magazin, prin generarea de rapoarte;
  • Ai acces online la informatiile furnizate de sistemul de numarare persoane sau control acces, disponbil prin web browser standard;
  • Culegi astfel toate datele utile pentru luarea deciziilor si, bineinteles, pentru cresterea vanzarilor.

Specialistii Helinick iti stau la dispozitie pentru solutii customizate care sa te sprijine. Nu doar furnizam si instalam sistemele antifurt magazin ci oferim intretinerea acestora si consultanta pentru functionarea lor optima.

Compania Helinick detine solutii tehnice inteligente prin intermediul echipamentelor, sistemelor si accesoriile electronice, iar specialistii companiei sunt concentrati pe rezolvarea problemelor de ordin tehnic, in privinta utilizarii produselor achizitionate.

Pentru mai multe informatii despre serviciile oferite, acceseaza:

www.helinick.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea