Stiinta & Tehnologie

#apple #iphone #smartphomne #senzor recunoastere

Smartphone-urile biometrice vor deveni o obisnuinta in 2014

In 2014, smartphone-urile cu functii de recunoastere biometrica vor deveni un lucru obisnuit, scrie Reuters, care citeaza un studiu al companiei suedeze Ericsson. Motivul? Tot mai multi producatori se ghideaza dupa modelul Apple, care a venit cu un senzor de recunoastere a amprentelor pentru iPhone.

In luna septembrie, americanii de la Apple au lansat flagshipul iPhone 5S cu un senzor capabil sa recunoasca amprenta utilizatorului, lucru care face mai usoara utilizarea si imbunatateste securitatea gadgetului.

Compania suedeza Ericsson, cel mai mare producator din lume de echipamente pentru retele telecom, a intervievat peste 100.000 de persoane din peste 40 de tari. In total, 74% dintre cei chestionati cred ca smartphone-urile biometrice vor deveni un lucru obisnuit in 2014.

Utilizarea la scara larga a acestor tehnologii va ajuta firme deja consacrate pe piata, precum Fingerprint Cards si Precise Biometrics.

Intr-un interviu pentru Reuters, acordat recent de CEO-ul Fingerprint, acesta a declarat ca se asteapta ca 7, 8 dintre cei mai mari producatori de smartphone-uri, inclusiv Samsung, sa lanseze, in 2014, telefoane cu aceasta tehnologie.

sursa foto: digitaltrends.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea