Stiinta & Tehnologie

#skoda #fabia rs #fabia estate rs

Skoda Fabia RS si Fabia Estate RS si-au facut aparitia la Geneva

Skoda a prezentat la Geneva versiunea RS a modelelor Fabia si Fabia Estate . Acestea dispun de un propulsor pe benzina de 1.4 litri care livreaza 180 CP.

de la Geneva versiunile RS ale lui Fabia si Fabia Estate. Versiunea RS a celor doua modele a fost construita pe aceeasi platforma ca si Volkswagen Polo GTI sau Seat Ibiza Cupra. De asemenea, Fabia RS si Fabia Estate RS imprumuta de la germani propulsorul pe benzina dublu supraalimentat de 1.4 litri care livreaza 180 de cai putere. Motorul a fost cuplat la o transmisie automata DSG cu sapte trepte si dublu ambreiaj.

In ceea ce priveste performantele modelelor, oficialii cehi au anuntat ca Fabia RS si Fabia Estate RS sprinteaza de la 0 la 100 km/h in 7.3 secunde iar viteza maxima la care pot ajunge este de 225 km/h in cazul hatchback-ului si de 227 km/h pentru versiunea Estate. Consumul anuntat de producator este de 6.4 litri/100 km. Tot la nivel dinamic, Fabia RS se bucura de noul diferential electronic XDS.

La nivel estetic Fabia RS a suferit modificari minore. Aceasta dispune de o noua bara de protectie fata cu lumini de pozitie prevazuta cu LED-uri, de un spoiler spate nou, de un deflector de aer si de o evacuare dubla. Pentru ca ecuatia cehilor la nivel exterior sa fie completa, Fabia RS dispune de jante din aliaj de 17 inch. In ceea ce priveste interiorul, noile modele au fost dotate cu scaune sport inscriptionate cu sigla RS, volan in piele si pedale de aluminiu.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea