Stiinta & Tehnologie

# beneficii sisteme de alarma #sisteme de alarma #alarma

Sistemele de alarma merita banii?

Alegerea unei alarme de la Foxys pentru a fi montata la domiciliu este extrem de utila. Desi la mare moda sunt acum camerele de supraveghere video, un sistem de alarma bun nu trebuie trecut cu vederea. Mai ales ca se poate achizitiona la un pret extrem de convenabil online.

Elemente de care trebuie sa tii seama cand cumperi o alarma pentru casa

Exista o gama larga de modele de alarme pentru imobilele particulare, iar, la prima vedere, toate par sa arate cam la fel.

Evident, toate fac in principiu cam acelasi lucru, dar brandul, design-ul, durata de viata a bateriei, usurinta in utilizare (setare), rezistenta la apa, durabilitatea si pretul, sunt cele mai importante lucruri pe care trebuie sa le verificati atunci cand vrei sa cumparati un sistem de alarma. si aici se aplica principiul: cel mai bun produs este acela care imi satisface nevoile mele individuale.

Tipuri de sisteme de alarma rezidentiale

Exista doua categorii de sisteme de protectie de acest gen:

- alarme fara fir;

- alarme cu fir (cabluri).

Ambele tipuri de sisteme de alarmare au puncte forte si puncte deficitare, asa incat, daca ai dubii, cel mai bine este sa contactezi un reprezentant al magazinului online pentru a primi cele mai bune sfaturi de cumparare, in raport de ceea ce ai nevoie in mod particular pentru supravegherea imobilului unde vei instala produsul in cauza.

Oricum, indiferent de modelul cumparat, este absolut necesar ca sa ai un acces usor la sistem chiar si dupa instalare.

Cel mai bine este sa apelezi la specialisti pentru montajul alarmei respective, deoarece asa vei putea sa profiti de beneficiile pe care un astfel de sistem de siguranta al proprietatii ti-l poate oferi.

De ce nu este bine ca sa montezi singur un sistem de alarma?

Exista acum numeroase moduri prin care infractorii pot sa deconecteze un sistem de alarma. Trebuie sa ai in vedere ca un hot de locuinte bun este tot un profesionist (doar ca in sens negativ). Acela care stie sa deconecteze un sistem de supraveghere este clar ca are cunostinte aprofundate in domeniu. Altfel, daca era un nepriceput in materie tehnica, deja ar fi fost prins de la prima tentativa de furt. Din acest motiv, daca el este un specialist, e clar ca trebuie ca si tu sa chemi o echipa de profesionisti foarte buni, mai competenta chiar decat potentialii atentatori la bunurile, integritatea corporala si chiar viata dvs.

Cauze pentru care hotii castiga uneori lupta cu sistemele de alarma rezidentiale

Tehnologia veche pe care unele produse foarte ieftine o inglobeaza sau echipamentele vechi de alarmare (deja instalate) care nu au fost modernizate de multa vreme.

Poate ca la vremea cand respectivele alarme erau ultimul racnet in materie, dar in prezent multe dintre ele sunt depasite moral, chiar daca inca mai functioneaza.

Cand este vorba de sisteme de supraveghere nu trebuie ca sa te bazezi pe faptul ca ele mai pot sa avertizeze impotriva unor intrusi, ci sa ai in calcul ca un infractor experimentat, care de cele mai multe ori a operat in strainatate, va deconecta respectivul echipament de avertizare in doar cateva secunde, ba chiar va rade in sinea lui pentru ca ai mai pastrat o asemenea relicva, buna de dus la muzeu.

Chiar si daca vei achizitiona acum un sistem de alarma cu un know-how, tot va trebui sa-l actualizezi la intervale regulate.

Pozitionarea sistemului de alarmare doar intr-o singura zona. Ai in vedere ca sa instalezi senzori nu doar la intrarea principala, ci si la cea secundara, inclusiv la ferestre.

Multi proprietari cred ca un hot va intra intotdeauna pe usa, dar de multe ori acesta prefera o fereastra sau sa coboare prin pod. Asta daca nu foloseste o anexa a locuintei lipita de locuinta (garaj, magazie, bucatarie de vara, atelier etc).

O cauza amuzanta care inlesneste un furt (nu insa si pentru proprietari!) este aceea reprezentata de omisiunea punerii in functiune a sistemului de alarma respectiv. Asadar, daca ti-ai montat o alarma, nu uita sa o si armezi!

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea