Stiinta & Tehnologie

#sharp #panou solar #telefon mobil #samsung #lg #eco

Sharp a lansat panoul solar pentru mobile

Japonezii de la Sharp au dat lovitura inca o data. Dupa ce au lansat primul telefon mobil cu panou solar rezistent la apa acestia propun cel mai subtire panou solar .

Numit LR0GC02, modelul este destinat telefoanelor mobile si are o grosime de doar 0,8 mm. Prototipul a fost realizat prin colaborare cu AU si SoftBank.

Putere "eco"

Cu acesta realizare Sharp incearca sa incurajeze producerea a cat mai multe dispozitive mobile care sa se alimenteze cu energie solara. Reprezentantii companiei declara ca acest panou solar a fost special realizat pentru a impulsiona marii producatori de telefoane mobile.

Japonezii nu au dat prea multe detalii tehnice despre panoul solar care masoara, 67,5 × 41 × 0,8 mm, dar acesta dispune de celule policristaline de silicon si promite o eficienta de 13% pentru conversia luminii solare in energie, iar puterea maxima oferita este de 300 mW.
Producatori de mobile cu panouri solare

Primii care au anuntat un telefon mobil cu panou solar au fost coreeni de la Samsung cu modelul Blue Earth. Desi un prototip, terminalul are ecran sensibil la atingere. Reprezentantii Samsung asigura utilizatorii ca acumulatorul este destul de puternic sa ingaduie acestora efectuarea apelurilor sau altor operatiuni cu telefonul oricand doresc.

Rivalii Samsung, cei de la LG au prezentat si ei in cadrul MWC 2009 telefoanele loc cu baterie solara , un prototip aseamanator cu LG Secret care in loc de un capac al bateriei din fibra de carbon avea implementat un panou solar.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea