Stiinta & Tehnologie

ShapeShift, inca o idee traznita marca Nokia

Daca stam sa ne gandim putin, Nokia este una din companiile care incearca sa inventeze cat mai multe telefoane mobile, ideile lor mergand de la bune la traznite.

La inceputul anului, compania finlandeza ne punea sub nas un nou concept de telefon, construit cu ajutorul nanotehnologiei, Nokia Morph, un telefon mobile care putea sa isi schimbe forma.

Nokia "SchimbaForma"

ShapeShift, este noul concept de telefon al celor de la Nokia, telefon care in ciuda numelui ce ar putea semana mult cu "Morph", este ceva mai diferit. Daca Morph isi schimba complet forma, ShapeShift va fi in stare sa isi schimbe doar marimea ecranului.

Da, idea este destul de incurcata, dar sa vedem exact in ce consta aceasta ea. In primul rand, ecranul lui ShapeShift ar fi fabricat din doua straturi de plastic special. Stratul din interior este unul rigid, iar cel exterior flexibil, cele doua fiind separate de un lichid care ar trebuie sa permita schimbarea ecranului tactil intr-o tastatura alfanumerica sau QWERTY completa... Mda...

Teoria lui Rune

Nu este vorba de vreun matematician sau teoriile lui care se vor aplica lafabricarea acestui model, ci doar de cel din spatele conceptului, adica Rune Larsen, aceeasi persoana care s-a gadit si la Morph. Din spusele lui, Nokia ShapeShift ar avea marimi de 10 x 55 x 12 millimeters si nu ar cantari mai mult de 125 de grame, iar ecranul ar avea 4 inchi, mai mare decat cel al iPhone-ului actual.

Asa cum era de asteptat, aceasta idee mai are de asteptat. Este foarte posibil ca Nokia sa nu isi rezume eforturile doar in acest gen de telefoane cand are de dat piept cu piata de telefoane mobile actuala. In plus problema lichidului dintre cele doua ecrane, pare de nerezolvat. Dar cine stie...

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea