Stiinta & Tehnologie

# sfaturi siguranta casa #siguranta casa

Sfaturile utile care te ajuta sa iti pastrezi casa in siguranta

Atunci cand vine vorba de siguranta celor dragi si a bunurilor pe care le detii, trebuie sa iti iei toate masurile de precautie, ca sa eviti anumite incidente si potentiale pagube. De aceea, este necesar sa faci investitii in propria locuinta. Iata cateva sfaturi utile cu ajutorul carora sa iti pastrezi casa in siguranta in cazul in care apar evenimente neprevazute.

Nu dezvalui detalii cu privire la bunurile pe care le detii

O masura de precautie privind bunurile de valoare pe care le detii este sa nu dezvalui informatii legate de acest aspect. Mai precis, sa nu iti expui viata privata pe retelele de socializare sau sa nu le oferi detalii despre averea ta persoanelor in care nu ai incredere. Nu preciza unde iti depozitezi lucrurile de valoare sau cand locuinta ta este nesupravegheata, iar tu nu te afli acasa, fiindca hotii ar putea specula astfel de amanunte.

Instaleaza-ti un sistem de securitate performant

Ca sa te asiguri ca locuinta ta va fi pazita corespunzator, iar hotii vor pastra distanta, instaleaza-ti un sistem de alarma si unul antiefractie. Totusi, ca acestea sa functioneze si in cazul unei pene de curent, foloseste acumulatori specifici pentru astfel de sisteme. De asemenea, monteaza si camere de supraveghere, atat la interiorul, cat si la exteriorul locuintei. Pe de alta parte, ti-ar prinde bine si o usa metalica ranforsata la intrarea in locuinta. In plus, instaleaza-ti si detectoare pe baza de senzori ca sa detecteze scaparile de gaze, fumul, incendiile sau inundatiile.

Foloseste un sistem de iluminat inteligent

Iluminatul inteligent, cu precadere becurile LED, asigura un plus de siguranta atunci cand lipsesti de acasa pentru perioade lungi de timp. Fie ca te afli la munca sau in vacanta, poti programa becurile sa se aprinda in orice interval al zilei. Hotii vor fi indusi in eroare, pentru ca vor presupune ca te afli in locuinta. De asemenea, cu ajutorul iluminatului smart poti sa creezi atmosfera potrivita in functie de activitatea pe care o desfasori, fiindca vei putea controla, prin intermediul unei aplicatii mobile, intensitatea si culoarea luminii.

Pastreaza-ti bunurile de valoare in siguranta

Este indicat sa iti depozitezi actele, documentele, obiectele de arta sau de lux in locuri sigure, la care doar tu sa ai acces. Asadar, ai putea sa iei in considerare sa le depui intr-un seif sau sa apelezi la casetele de valori. De asemenea, ideal ar fi sa nu pastrezi toate bunurile de valoare in acelasi loc, fiindca pagubele pot fi uriase in cazul in care acestea sunt sustrase sau distruse din cauza unor calamitati.

Ia-ti un caine de paza

Indiferent ca ai o curte la dispozitie sau locuiesti la bloc, un caine iti va prinde bine in lupta contra hotilor. Mai ales cand esti plecat de acasa, un caine de paza iti va fi de mare ajutor, pentru ca va supraveghea totul. In plus, daca hotii vor incerca sa dea o spargere, e posibil ca patrupedul sa-i puna pe fuga sau cel putin sa alerteze vecinii, iar acestia sa isi dea seama ca ceva este in neregula.

Acestea sunt doar cateva dintre metodele la care sa apelezi atunci cand iti doresti sa iti pastrezi bunurile intacte si pe cei dragi in siguranta. De asemenea, in cazul unor calamitati, precum un incendiu, o alunecare de teren sau o inundatie, ca sa fii acoperit din punct de vedere financiar si sa iti recuperezi pagubele, poti apela la asigurarile de locuinta. Indicat este sa iti iei toate masurile de precautie si prevenire. Apeleaza cu incredere la sistemele de alarma si antiefractie, la camerele de supraveghere, la un videointerfon, monteaza-ti o usa metalica ranforsata si depoziteaza-ti bunurile de valoare in seifuri sau casete de valori.

Sursa foto: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea