Stiinta & Tehnologie

#iluminare #corpuri de iluminat

Sfaturi si sugestii de care sa tii cont in alegerea celor mai potrivite corpuri de iluminat

Indiferent daca vorbim de o locuinta, o intreprindere sau o fabrica, iluminatul este un aspect foarte important, atat pentru crearea unei atmosfere propice lucrului sau traiului de zi cu zi, cat si pentru siguranta, in realizarea caruia trebuie sa se tina cont in primul rand de destinatia constructiei pe care dorim s-o iluminam. In functie de rolul lor, corpurile de iluminat pot fi clasate in patru categorii distincte:

 

  • corpuri pentru iluminatul casnic interior;
  • corpuri pentru iluminatul casnic exterior;
  • corpuri pentru iluminatul industrial interior;
  • corpuri pentru iluminatul industrial exterior.

Fiecare din aceste categorii cuprinde corpuri de iluminat de o anumita intensitate si cu o serie de caracteristici speciale, concepute astfel incat sa faca fata provocarilor mediului in care urmeaza a fi montate. Astfel, pentru o mai buna intelegere a fiecarui tip de corp, in randurile ce urmeaza vom vorbi despre toate cele patru categorii in parte, evidentiind caracteristicile pe care trebuie sa le indeplineasca produsele potrivite pentru destinatia de interes.

Corpuri pentru iluminatul casnic interior

Am ales sa vorbim mai intai despre corpuri pentru iluminatul casnic interior deoarece acestea sunt produsele care intereseaza pe majoritatea consumatorilor. Indiferent de tipul de cladire in care locuiesti, pentru un confort maxim, iti recomandam sa investesti in panouri LED simple sau cu senzor de la Eldepo deoarece ofera suficienta lumina, consuma putin si au un aspect modern, potrivit pentru orice locuinta.

Pentru o mai buna fixare pe perete sau de tavan, corpurile de iluminat din gama Eldepo sunt prevazute cu cadre metalice rezistente, iar principalul lor avantaj in comparatie cu becurile traditionale este faptul ca au un consum de energie foarte mic, cu toate ca sunt foarte luminoase si distribuie uniform fasciculul de lumina, creand o atmosfera foarte placuta.

Corpuri pentru iluminatul casnic exterior

Lumina inseamna siguranta. De aceea, proprietarii de case, dar si membrii asociatiei de locatari ai unui bloc, ar trebui sa se orienteze in iluminarea exterioara a cladirilor lor catre panouri LED aplicate, cu o putere de pana la 100 W, rezistente la intemperiile vremii si foarte eficiente din punct de vedere al luminii pe care o emana.

Aceste panouri LED se pot monta pe suprafete fabricate din diferite materiale si asigura cresterea vizibilitatii pe timp de noapte, mai ales in locurile unde se monteaza sisteme de supraveghere. In ceea ce priveste aspectul, majoritatea acestor panouri sunt de culoare alba, integrandu-se perfect in orice cadru indiferent de stilul sau.

Corpuri pentru iluminatul industrial interior

Iluminatul industrial presupune utilizarea unor lampi industriale sau plafoniere LED mai puternice decat cele destinate spatiilor casnice deoarece montajul lor se face in cladiri cu suprafete generoase si tavane inalte.

Pentru spatii ca birourile mari, halele industriale, sau complexele comerciale se recomanda instalarea unor lampi industriale cu senzori de aprindere astfel incat actionarea lor sa fie cat mai facila, fara fi nevoie de apasarea unui intrerupator.

Corpuri pentru iluminatul industrial exterior

Pentru iluminatul industrial exterior se recomanda proiectoare LED de exterior cu o putere mare, de peste 100 W, potrivite pentru iluminarea generala a spatiilor deschise precum: terenurile de sport, obiectele de arhitectura si expozitiile in aer liber, uzinele industriale, intrarile in garaje, depozitele de materiale de constructii si multe alte locuri cu destinatie publica sau privata, de dimensiuni foarte mari. In general, aceste proiectoare sunt dotate cu senzori de miscare si pot fi setate astfel incat sa se aprinda si sa ramana aprinse pentru un anumit interval de timp dupa ce detecteaza prezenta cuiva.

Astfel de proiectoare LED cu senzor se pot utiliza si in zonele expuse la intemperiile vremii deoarece sunt protejate de o carcasa dintr-un material foarte rigid, menita sa reziste impotriva umiditatii si a prafului, fabricata conform standardului IP66. Din punct de vedere al design-ului, toate aceste proiectoare sunt foarte minimaliste, potrivindu-se cu orice stil arhitectural.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea