Stiinta & Tehnologie

#masini #geam #soferi #anvelope #carburant #portbagaj #economie carburant #sfaturi UE

Sfaturi practice de la UE pentru reducerea consumului de carburant

Comisia Europeana si Asociatia Europeana a Companiilor din petrol au creat un ghid al soferului econom, ce cuprinde sfaturi pentru reducerea consumului de carburant. Acest ghid a fost deja publicat pe site-ul Agentiei Nationale de Reglementare in Energie. Iata cateva dintre sfaturile pe care le ofera UE in noul ghid de reducere a consumului de combustibil.
 

1. Mentine autovehiculul in stare buna de functionare si efectueaza verificarea periodica a nivelului de ulei.

 

2. Verifica lunar presiunea anvelopelor, deoarece, daca nu sunt suficient umflate, pot duce la cresterea consumului de carburant cu pana la 4%.

 

3. Nu depozita lucruri inutile si care cantaresc destul de mult in portbgaj sau pe bancheta din spate. Daca autovehiculul este greu, trebuie sa turezi motorul si astfel creste consumul de carburant.

 

4. Tine geamurile inchise, mai ales daca rulezi cu viteza mare si demonteaza portbagajul de pe masina. Aceasta metoda poate reduce rezistenta la vant si poate micsora consumul de carburant, dar si emisiile de CO2 cu pana la 10%.

 

5. Pune masina in miscare imediat ce ai pornit motorul si opreste-l daca stationezi mai mult de un minut, deoarece motoarele moderne nu mai au nevoie de timp de incalzire.

 

Sursa foto: autostrada.md

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea