Stiinta & Tehnologie

Se va lansa telefonul-GPS, Airis T482

Nu cred ca multa lume a auzit de marca Airis, dar nu are prea mare importanta pentru ca noul model al companiei este pe punctul sa se lanseze pe piata.

In acest moment, piata vizata este doar cea din Franta, care va putea sa se bucure de Airis de la inceputul acestei saptamani. PDA -ul, care are si functii de telefon mobil, poate fi achizitionat de catre utilizatori cu sau fara softul de GPS , CoPilot Live, care a fost dezvoltat de ALK Technologies.

Airis scoate PDA-ul de la naftalina

Dar sa vedem exact cam ce stie sa faca acest model Airis. Telefonul este quadband GSM (850/900/1800/1900 MHz) si dispune de conectivitate GPRS si EDGE, nu extraordinar de bine, dar vestea buna este ca dispune de Wi-Fi. Airis T482 are doua procesoare, primul este un Marvell PXA270 de 416MHz si al doilea un Philips Grangonfly SS6120.

Dispozitivul masoara doar 125 x 62 x 14 mm si cantareste 165 de grame si vine cu 128 MB ROM si 64MB RAM. Pe langa acest lucru, Airis T482 are un ecran de 3,2 inchi cu rezoltuie QVGA, o camera foto integrata de 2 megapixeli si slot de card microSD pentru extinderea memoriei interne.

GPS optional

Chipul receptor GPS este un SiRFStar III, dar dupa cum am spus si mai devreme, clientul are posibilitea sa excluda aceasta caracteristia din Airis, optand sau nu pentru softul GPS. Conectivitatea Bluetooth nu lipseste nici aici, aceasta facand transferul de date mai usor.

Modelul nu are un media player , dar are radio FM. Dispozitivul este alimentat de o baterie Litiu-Ion de capacitate de 1500mAh care dupa spusele producatorilor rezista 250 de ore in standby si modul PDA si pana la patru ore in modul GSM.

Pretul acestui dispozitiv variaza in functie de cererea clientului. Fara softul de GPS, acesta va costa 400 de euro, softul CoPilot Live 7 si hartile Frantei vor costa in plus 24 de euro, iar daca vrei si hartile Europei pretul total va ajunge la 478 de euro. Ramane de vazut cand apare si la noi.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea