Stiinta & Tehnologie

Se returneaza banii pe taxa auto

Proiectul prevede ca statul sa restituie diferenta de taxa de poluare auto. Ordonanta de urgenta privind taxa de poluare auto vorbeste si despre returnarea sumelor calculate de Ministerul Finantelor. Guvernul a facut astfel un pas, inainte de a-l face Senatul”, a spus Tariceanu. Totusi, nu s-au specificat sume exacte sau cazurile in care taxa sau o parte din aceasta va fi returnata.

 Plenul Senatului a adoptat, marti, un proiect de lege initiat de PDL, care prevede anularea taxei speciale pentru autoturisme si autovehicule si restituirea sumelor incasate din aceasta taxa auto , in termen de 90 de zile de la depunerea solicitarii. Initiatorii proiectului de lege mentioneaza in expunerea de motive ca introducerea acestei taxe speciale contravine Tratatului de aderare a Romaniei la Uniunea Europeana. Nivelul taxei “este ridicat, devenind o povara fiscala exagerata pe care cetatenii trebuie sa o suporte la achizitionarea autoturismelor”, iar introducerea acestei taxe creeaza un tratament discriminatoriu intre competitorii de pe piata auto romaneasca”. Senatul este prima Camera sesizata, forul decizional in privinta acestui act normativ fiind Camera Deputatilor. Proiectul prevede ca statul va restitui diferenta de taxa auto rezultata din suma platita potrivit reglementarilor din Codul fiscal si noua taxa de poluare auto

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea