Stiinta & Tehnologie

#scadere #vanzari #dacia

Scad vanzarile Dacia in Romania

Diminuarea este explicata de producator printr-o tendinta generala a pietei de scadere pe segmentul sedan-urilor ieftine, adica cel mai vandut model al producatorului de la Pitesti.

Dacia a vandut in primul semestru al anului 127.276 de autovehicule, mai mult cu 13,3% decat in aceeasi parte a anului trecut in special datorita aportului de exporturi . Astfel, 45.852 de unitati au fost livrate in tara, nivel in scadere cu circa 11% fata de anul trecut, in timp ce restul au luat calea altor tari.

Dacia si-a mentinut totusi pozitia de lider la vanzari in Romania , modelul cel mai vandut fiind in continuare Logan Berlina . Il secundeaza Logan MCV , in timp ce nou lansatul Sandero vine puternic din urma, in numai o luna de la lansare aducand 1.500 de unitati vandute si 5.000 de comenzi.

Cu 81.424 unitati livrate, exporturile au atins in primul semestru din 2008 aproape doua treimi din totalul vanzarilor Dacia.

Principalele tari de destinatie in acest interval mentionat au fost Franta (21.363 de unitati), Germania (10.672 de unitati) si Algeria (6.876 unitati).

In total, sase tari occidentale figureaza in clasamentul primelor zece destinatii de export. Din septembrie 2004 si pana la 30 iunie 2008 Dacia a vandut la export peste 350.000 de automobile, din care aproape 120.000 circula in prezent pe soselele din Franta si Germania.

Potrivit producatorului de la Pitesti, din a doua jumatate a anului pe lista tarilor de export a modelelor Dacia se vor gasi si tarile scandinave. „In semestrul al doilea ne asteptam sa avem rezultate mai bune decat pe primul semestru, in principal datorita faptului ca Sandero si Logan restilizat sunt deja lansate si isi vor putea spune cuvantul in vanzari“, a declarat directorul comercial al Dacia Renault si Nissan in Romania, Jacques Daniel.

Acesta a explicat rezultatele mai slabe din Romania prin faptul ca segmentul unde Dacia vinde cel mai bine, acela al Sedan-urilor ieftine, este in scadere la toti producatorii. „Sandero va reusi sa contrabalanseze aceasta tendinta“, a mai spus Daniel.

Cresterea pretului carburantilor nu este deocamdata de natura sa ingrijoreze producatorul din Mioveni din punctul de vedere al scaderii vinzarilor. Ar putea conduce insa la o tendinta de a merge mai putin cu masina si o reorientare a romanilor catre autovehicule care consuma mai putin, potrivit oficialului citat.

 

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea