Stiinta & Tehnologie

Samsung W510 si F268, telefoanele ecologice

Show-ul World IT Show in Seul este gazda multor lansari de telefoane mobile si nu numai. Asa se face ca Samsung, lider mondial in industria semiconductorilor, a telecomunicatiilor, a dispozitivelor media digitale si a convergentei digitale a facut un pas nou.

Compania coreeana a lansat doua telefoane noi, ambele cu eticheta de terminale ecologice pe el. Dar sa fiu mai clara... W510 si F268 sunt doua telefoane mobile realizate din materiale ecologice.

Fara plumb, mercur si cadmiu

W510 se lauda ca este primul telefon mobil Samsung cu " bio-plastic " realizat din materiale naturale extrase din porumb. Si uite asa coreeni de la Samsung dovedesc ca au grija de mediul inconjurator, folosind materiale ecologice pentru produselor sale, diferite de binecunoscutul plastic. Mai mult, atunci cand Samsung a produs noul W510, nu a folosit metale grele precum plumb, mercur si cadmiu, iar invelisul sau este solubil. Nu stiu exact ce vrea sa spuna cu acest lucru Samsung, dar termenul corect ar fi "water-soluble coating", deci fii atent sa nu scapi in apa telefonul...

Geesung Choi, Presedintele Samsung Telecommunication Business a declarat: "Samsung continua cu succes sa fie o companie responsabila social, care contribuie in mod activ la protectia mediului inconjurator. Astfel, incercam nu numai sa lansam noi produse pe baza de materiale ecologice si cu un consum redus de energie, ci sa si dezvoltam, in mod proactiv, un sistem de reciclare a telefoanelor mobile".

Pachet ecologic

Modelul Samsung F268 vine cu accesoriile sale, inclusiv incarcatorul si castile care sunt si ele ecologice, deoarece acestea nu contin BFRs (Brominated Flame Retardant) sau PVC.
Telefonul este dotat cu o functie care presupune o alarma ce avertizeaza posesorul terminalului mobil atunci cand bateria acetuia s-a reincarcat in totalitate pentru ca utilizatorul sa nu consume curent in continuare.

Din pacate nu se stiu prea multe date tehnice despre aceste telefoane. Luna aceasta cele doua telefoane vor fi lansate in Coreea si China. Este posibil ca pana la sfarsitul anului sa ajunga si pe piata europeana.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea