Stiinta & Tehnologie

#nokia #telefoane #cumparare #samsung #producator

Samsung vrea sa cumpere Nokia

Samsung, al doilea producator de telefoane mobile din lume, ar putea cumpara Nokia, companie care trece printr-o perioada extrem de dificila.

Potrivit Wall Street Journal, sud-coreenii de la Samsung au inaintat o oferta companiei finlandeze. Nokia, producatorul numarul unu de telefoane mobile, a mai mai primite o oferta in urma cu cateva zile din partea gigantului Microsoft. Se pare ca compania lui Bill Gates si-ar fi dorit sa cumpere Nokia contra sumei de 19 miliarde de dolari.

Nokia trece prin cea mai neagra perioda din istoria sa, terminalele sale nereusind sa faca fata competitiei reprezentata de Apple, HTC si Samsung. Finlandezii au concediat recent 7.000 de angajati si se pregatesc sa lanseze o linie de telefoane Windows Phone , scrie capital.ro

Fitch Ratings a retrogradat marti ratingurile Nokia pentru Datorii pe termen lung şi cele cu prioritate la plata, cu o treapta, de la "BBB+" la "BBB-", iar perspectiva este negativa, intrucat cota de piata a producatorului finlandez de telefoane este in scadere rapida.

Nokia a avertizat saptamana trecuta ca vanzarile de telefoane mobile din trimestrul al doilea vor fi substantial mai mici decat estimarile initiale, iar compania a renuntat sa faca previziuni pentru ansamblul anului, din cauza conditiilor dificile de pe pietele din China si Europa, potrivit Mediafax.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea