Stiinta & Tehnologie

Samsung si limbajul semnelor pentru mobile

Uite cum ajungem sa fim uimiti in continuare de tehnologie. Ultima "gaselnita" brevetata de cei de la Samsung este o metoda de recunoastere a limbajului semnelor de catre dispozitivele mobile.

Acest lucru nu este in totalitate nou, alte companii ca Sony Ericsson sau Nokia avand unele produse care ofera ceva asemanator, dar pana la urma, ceea ce a facut Samsung ramane un prim pas catre ceva care pana acum putin timp parea sa fie imposibil.

Cum se face?

Din "spusele" celor de la Samsung, cam acesta ar fi procedeul prin care aceasta tehnologie ar functiona: "recunoasterea semnelor cu un telefon. Metodele prin care acest lucru este posibil se face prin colectionarea a unor serii de imagini ca imagini de control , apoi plasarea lor in comenzi corespunzatoare; captand o imagine printr-o fotografie; compararea imaginii facute cu imaginea de control; selectarea unei imagini de control care devine tinta de control corespunzatoare rezultatului de comparere; exercitarea unei comenzi de control legata de imaginea de control si excutarea comenzii de control."

Mai pe scurt, Samsung ar putea crea primul telefon capabil sa recunoasca limbajul semnelor, lucru ce ar duce automat catre o noua cale de implementare a modului de contorolare a dispozitivelor mobile.

E pe bune?

Sigur, acest lucru pare pentru moment nemaiponemit si de aici ar rezulta o gramada de alte feluri de control, dar se prea poate ca nu va fi o cale simpla de parcurs pentru companie, pentru ca este foarte greu sa adaptezi si sa inveti un gest intr-un astfel de dispozitiv.

Dar acest lucru ramane de vazut, iar asemenea detalii vor ramane la latitudinea inginerilor si mintilor stralucite de la Samsung. Totusi, mai exista unele zvonuri care spun ca tot Samsung este pe cale sa fabrice si un sistem Braille pentru telefoane mobile.

Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea