Stiinta & Tehnologie

#telefon mobil #ecran flexibil oled #samsung

Samsung prezinta un telefon cu ecran OLED flexibil

In cadrul show-ului de electronice FPD International 2008 care se desfasoara la Yokohama, compania coreeana Samsung a prezentat un nou concept de telefon mobil.

Inca fara nume, ideea Samsung consta intr-un dispoztiv care are ecran OLED flexibil.

De unde a venit ideea?

Inventia Samsung a luat nastere dupa ce compania a observat tendintele pietei care prefera dispozitive mici, dar cu ecran cat mai mare. Pentru ca acest lucru sa fie posibil, singura modalitate de a avea asemenea aparate este ca ecranele sa fie proiectate au impaturite.

Nu este o premiera ca telefoanele mobile sa fie echipate cu ecrane OLED, cunoscute pentru proprietatile lor de a reduce consumul de energie electrica si a costurilor scazute de fabricatie. Totusi, ecranul flexibil este ceva nou in industria telefoanelor mobile.

Telefon mobil cu OLED

Terminalul Samsung prezentat la Yokohama se deschide asemenea unei carti si isi prezinta ecranul flexibil OLED cu dimensiuni de 2,5 inch. Partea exteriora mai are un ecran, dar acesta de dimensiuni mult mai reduse.

Din pacate nu se stie daca ideea Samsung va fi pusa in aplicatie sau nu. Totusi, daca ecranul OLED flexibil va avea succes, telefoanele mobile vor intra printr-o noua schimbare, iar aplicatiile pentru ele vor lua o alta intorsatura.



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea