Stiinta & Tehnologie

Samsung Omnia s-a lansat oficial in Romania

Terminalul samsung i900 omnia a ajuns in tara noastra. Evenimentul de lansare a avut loc pe data 18 septembrie 2008.

Dupa ce a facut valva peste hotare cu creierul si mai ales cu look-ul sau, Samsung i900 Omnia a fost vazut la fata si de romani.

Omnia, rivalul iPhone

Acest telefonul de la Samsung a fost construit pentru a deveni un concurent Apple iPhone si a reusit. Omnia are ecran de 3,2 inchi cu rezolutie 240 x 400 pixeli, WQVGA.

Terminalul masoara 11,2 x 5,6 x 1,3 cm, un terminal compact cu o camera foto de 5 megapixeli cu autofocus, tehnologie de detectare a fetei si geotapping, o trasatura pe care am gasit-o si in telefoanele Sony Ericsson. In plus camera foto a aparatului are si cu functii de captare imagini in mod panoramic.

Samsung i900 Omnia ruleaza sistemul de operare Windows Mobile versiunea 6.1. Telefonul are 256 MB memorie RAM si 16 GB memorie ROM, dar la fel ca si iPhone-ul vine si intr-o versiune de 8 GB, diferenta este ca Samsung isi pastreaza slotul de card microSD pentru marirea spatiului de stocare.

"Noul Samsung Omnia este un telefon mobil care ofera utilizatorilor romani cele mai bune caracteristici şi optiuni, adaptate la cerintele acestora. Acest telefon premium este unic prin combinatia perfecta dintre designul de referinta, inovatie si tehnologia de top, caştigand una dintre pozitiile de lider in ceea ce priveste telefoanele mobile," a declarat Doru Oraselu, Marketing Manager HAT Group Co. Romania.

Conectivitate & Co.

La capitolul conectivitate sta iar foarte bine pentru ca are de la GPRS si EDGE la 3G si HSDPA, adica 7,2 Mbps, dar cel mai important lucru este Wi-Fi-ul, care lui i900, spre fericirea noastra, nu ii lipseste, iar Bluetooth-ul din doatare este versiune 2.0.

Terminalului are si receptor GPS, iar la ecranul care il are, folosirea lui ca GPS va fi mai mult decat usoara. Pentru navigarile pe internet, Samsung Omnia dispune de browser-ul Opera Mini , care vine preinstalat sau Internet Explorer, browser-ul standard care vine cu Windows Mobile.

“Samsung i900 Omnia este un telefon de top bazat pe platforma Windows Mobile 6.1 Professional de la Microsoft , fiind una dintre lansarile cele mai importante ale acestui an in Romania din sfera smart-phone. Ne bucuram sa introducem pe piata locala, impreuna cu Samsung, un smart phone Windows Mobile, versatil, cum este Omnia, care se adreseaza atat segmentului consumer prin functiile multimedia avansate, dar si mediului business prin aplicatiile Microsoft preinstalate,” a declarat Ionut Gaota, Windows Mobile Product Manager Microsoft Romania.

Telefonul Samsung i900 OMNIA este importat oficial pe piata autohtona de catre HAT Romania, fiind testat pentru a functiona in retelele operatorilor: Vodafone, Orange si Cosmote.

Galerie foto lansare Samsung Omnia in Romania

Scurta demonstratie cu Samsung i900 Omnia



Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea