Stiinta & Tehnologie

#samsung #omnia ii #windows mobile 6.5

Samsung Omnia II s-a lansat in Romania

Producatorul coreean de telefoane mobile Samsung, anunta lansarea pe piata autohtona a telefonului mobil Samsung Omnia II .

Initial terminalul a fost bazat pe sistemul de operare Windows Mobile 6.1 Professional, dar odata cu lansarea noului sistem de operare, modelul a primit un update.

Specificatii tehnice

Asemenea primelor terminale Omnia si acest model are ecran tactil. Totusi, spre deosebire de telefoanele anterioare, Omnia II va avea un display care masoara 3,7 inch, este AMOLED si are rezolutie WVGA de 480 x 800 px. Modelul dispune de o camera foto de 5 MP cu flash LED dublu, autofocus si posibilitatea de a face capturi video in rezolutie VGA cu 30 de fps. Omnia II are procesor Qualcomm, plus slot pentru marirea spatiului de stocare cu un card microSD. La capitolul conectivitate modelul suporta GPRS, EDGE, 3G, Wi-fi, Bluetooth, miniUSB si receptor GPS.

Telefonul ruleaza sistemul de operare Windows Mobile si are interfata de utilizator TouchWiz, plus suport pentru formatele video DivX si XViD.

Omnia II in lume

Terminalul s-a lansat pe data de 15 iulie 2009 in Singapore, locul unde predecesorul sau Omnia, modelul i900, a fost prezentat in anul 2008. In aceeasi perioada, modelul Omnia II de la Samsung a inceput sa fie comercializat pe pietele din Asia, in tari precum Malaesia, Indonezia, Filipine si Vietnam.

Din luna iulie 2009, Omnia II a fost lansat oficial in peste 20 de alte tari in luna august, incluzand Olanda, China, Australia, Turcia si Emiratele Arabe Unite.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea