Stiinta & Tehnologie

#samsung m3510 beatb #review #telefon mobil #test

Samsung M3510 BeatB Review

Samsung M3510 BeatB face parte din noua serie de telefoane muzicale ale companiei coreene. Modelul s-a lansat alaturi de un alt terminal muzical, BeatS.

Telefonul se afla din vara in magazinele de peste hotare, iar recent acesta a aparut si la noi.

Mic, dar destept

Primele imagini cu Samsung poate concura de la egal la egal cu deja destul de "imbatranitul" foto de 2 megapixeli si aceeasi conectivitate, GPRS si EDGE.
 
BeatB are o memorie interna modesta de doar 60 MB, iar pentru folosirea terminalului ca player muzical este necesar un upgrade de memorie. In modul standby, ecranul telefonului afiseaza semnalul, capacitatea bateriei, ora, data, operatorul de telefonie mobila si submeniurile. Meniul lui M3510 BeatB este afisat in stil matrice cu icoane asezate pe patru randuri si trei coloane.

La capitolul mesagerie BeatB se prezinta foarte bine. Telefonul suporta mesaje SMS, MMS si e-mail. Mesajele SMS si MMS sunt stocate intr-o casuta postala, pe cand mesajele e-mail isi pastreaza un inbox separat. Totodata, mesajele e-mail suporta protocoalele standard IMAP4 si POP3.

DJ personal

Fiind un telefon muzical, Samsung BeatB va excela la acest capitol. Din pacate exista si unele incoveniente. Spre deosebire de rivalul Sony Ericsson W580, acesta are in plus slotul pentru mufa standard de 3,5 mm. Sony Ericsson vine cu mufa propietare si un transformator de firul castilor cu slot de 3,5 mm.

Modelul M5310 suporta formate muzicale MP3, e-AAC+ si WMA. Are moduri de Shuffle si Repeat pentru toate melodiile sau o singura melodie, dar egalizatorul nu poate si setat manual si ai la dispozitie satarile standard de Normal, Jazz sau Rock.

Totusi, utilizatorul poate sa isi alcatuiasca propriile playlist-uri, iar melodiile pot fi sortate in functie de artist, album si gen. In plus, noile telefoane Samsung din seria Beat vin toate cu functii ca Music Recognition sau Shake control, functii asemanatoare cu cele intalnire in telefoanele Walkman, TrackID si Shake control.

In mod normal melodiile din playlist poate fi controlat si prin butonul de navigare a D-pad-ului, dar avem si butoane dedicate deasupra lui. Totusi, atunci cand telefonul este blocat atat butoanele de Skip/Play/Stop cat si cele de volum nu mai pot fi folosite, aceastea fiind si ele blocate odata cu tastatura.

Acest lucru devine un incovenient, pentru ca telefonul nu iti da posibilitea sa folosesti usor player-ul muzical din dotare. Un alt incovenient este ca Samsung BeatB nu are o tasta dedicata player-ului muzical pentru accesarea lui mai rapida, desi este un terminal muzical.

De obicei, atunci cand tastele telefonului sunt blocate, cele dedicate player-ului sa ramana active. Totusi, telefonul compeseaza prin modul rapid de transfer de muzica. Terminalul este vazut de computerul personal ca un dispozitiv de stocare in masa si nu este nevoie de instalarea programelor de pe CD.

Mai mult, Samsung BeatB primeste o bila alba si pentru sunetul redat care este de o calitate foarte buna. Atat difuzoarele externe cat si castile redau un sunet care nu dezamageste iubitorul de muzica. Problema castilor a fost si ea remediata, iar acum cei cu urechile mici se pot bucura de muzica la telefon.

In locul castilor normale, Samsung BeaB vine cu cele intra-auriculare . Pentru ca telefonul dispune de mufa standard de 3,5 mm, acestea pot fi inlocuite cu usurinta cu altele. Singura problema este ca fara castile Samsung de la pachet nu vei avea handsfree-ul la dispozitie.

Terminalul dispune si de radio FM cu RDS. Pentru folosirea lui este necesara atasarea castilor pentru ca acestea au rol de antena. Cautarea posturilor radio se face manual din butonul ne navigare a D-pad-ului.

Puterea celor 2 megapixeli

Samsung M3510 BeatB dispune de o camera foto de 2 MP, fara autofocus si fara flash. Obiectivul foto poate capta imagini la o rezolutie maxima de 1600 x 1200 pixeli. Totodata terminalul suporta capturi video la o rezolutie modesta QCIF.

Calitatea imaginilor nu este cea mai buna. In lumina naturala ai mai multe sanse de fotografii mai reusite, dar nu iti fa sperante mari. Telefonul va aplica automat efect de Sharpen pe imaginile captate, iar culorile nu sunt cele reale. In unele situatii imaginea este prea expusa la lumina, iar in conditii de iluminare slaba, telefonul isi pierde din "autofocus".

Conectivitate

La acest capitol terminalul se prezinta foarte bine pentru un terminal mid-range dedicat muzical. Asa cum am spus si mai devreme, BeatB dispune de conectivitate GPRS si EDGE ambele de clasa 10. Navigarile pe internet se fac cu ajutorul broswer-ului WAP 2.0 cu suport xHTML. Totodata, telefonului nu ii lipseste nici conectivitate USB 2.0 si Bluetooth 2.0 cu A2DP pentru atasarea castilor audio wireless.

Ultimul cuvant


Terminalul Samsung M3510 BeatB este un mid-ranger desavarsit. Are toate aspectele pe care un astfel de telefon le poate prezenta. Primeste puncte pentru dimensiunile reduse, pentru slotul pentru mufa de 3,5 mm si capacitatile muzicale foarte bune.

Este depunctat insa de faptul ca, odata blocate tastele telefonului, cele dedicate player-ului muzical nu mai pot fi folosite. Totodata, capacitatile de captare video sunt foarte slabe in comparatie cu alti rivali de aceasi clasa. Totusi, pentru cei care iubesc muzica acest telefon ar putea fi una din optiunile ideale.

Galerie foto Samsung M3510 BeatB

Galerie foto cu imagini captate de Samsung M3510 BeatB

Captura video realizata cu Samsung M3510 BeatB

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea