Stiinta & Tehnologie

#google #samsung #android #smartphone #tableta #samsung galaxy tab

Samsung, lider mondial pe piata smartphone

samsung Electronics, producatorul smartphone -urilor Galaxy, a surclasat pentru prima oara Apple si Nokia in vanzarile de telefoane inteligente , scrie zf.ro.

Potrivit analistilor firmei de cercetare a pietei Strategy Analytics, in trimestrul aprilie – iunie 2011 sud-coreenii au vandut la nivel mondial intre 18 si 21 de milioane de smartphone-uri. In aceeasi perioada, Nokia a vandut 16,7 milioane de unitati, in timp ce Apple a vandut 20,3 milioanee de iPhone-uri.

Sistemul de operare Google Android prezent pe terminalele Samsung castiga din ce in ce mai mult teren in fata companiei Apple, in timp ce finlandezii de la NokiaWindows Mobile.

"Smartphone-urile cu sistem de operare Android din portofoliul Samsung au vanzari puternice in majoritatea regiunilor. Samsung are o sansa rezonabila de a prinde primul loc daca va continua sa isi extinda portofoliul de smartphone-uri Android in piete care inregistreaza cresteri masive precum China sau Brazilia. Samsung si Apple vor fi la acelasi nivel, din punctul de vedere al smartphone-urilor, pana la sfarsitul anului", a declarat Neil Mawston de la Strategy Analytics.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea