Stiinta & Tehnologie

Samsung lanseaza primul telefon cu Joystick optic

Azi Samsung a lansat in Corea, primul telefon mobil ce are ca facilitate un joystick optic pentru o noua experienta mobila. Acest telefon, pe numele lui SCH-V960 este dotat cu ultima tehnologie ce ar putea revolutiona modul in care utilizatorii interactioneaza cu meniul si cu interfata telefonului mobil. Utilizatorii pot folosi acest joystick punand degetul pe un pad si miscand cursorul pentru a naviga prin meniu, lucru similar cu utilizarea mouse-ului la un PC.

Senzorii optici vor citi si vor reactiona la miscarile utilizatorului, darmand astfel traditionala metoda de navigare in 4 directii (four-way), oferind 360 de grade de libertate. Familiaritatea si libera navigare a Joystick-ului Optic de pe modelul V960, va crea o navigare extrem de facila si fara probleme.

Utilizatorii pot directiona cursorul si pot da click direct pe iconitele din MyScreen (ecranul meu), interfata similara cu cea de pe un mediu PC. Ei pot intra in meniuri folosite des, cum ar fi albumul foto , mesagerie si meniul de muzica. De asemenea se poate folosi joystickul optic si pentru a derula lista de melodii in timp ce se asculta muzica.

Prin intermediul unui sensor de iluminare , Samsung V960 include o facilitate numita Smart Lighting (Iluminare desteapta), care poate controla automat iluminarea ecranului LCD si a tastelor. Folosind facilitatea Smart Lighting, utilizatorii nu vor trebui sa isi oboseasca ochii pentru a citi informatiile de pe ecran, dar va ajuta si la minimizarea consumului de putere pentru cresterea efiecientei. In plus V960 suporta o camera de 2 megapixeli, GPS si functie Bluetooth.

Kitae Lee, presedintele Samsung Telecomunications si Network Business a spus ca in timp ce importanta interfetelor prietenoase pentru utilizatori creste, Samsung cerceteaza si dezvolta metode pentru a imbunatati folosirea intuitiva a telefoanelor mobile. Samsung va continua sa combine idei inovative si ultimele tehnologii de care vor beneficia clientii lor.
V960 va fi lansat pe piata Coreana la sfarsitul lunii decembrie.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea