Stiinta & Tehnologie

Samsung i8510, smartphone cu 8 megapixeli

Odaca ce lovitura de la Sony Ericsson a fost data, cu modelul lor Cybershot C905, companiile de telefoane mobile s-au grabit sa scoata pe piata alte modele care sa intreaca CMOS-ul Sony Ericsson.

Primii au fost cei de la LG, cu modelul LG KC910 care se zvoneste ca ar fi modelul Viewty cu o camera foto de 8 megapixeli , iar acum se pare ca si Samsung o iau pe acelasi drum.

Smartphone cu acte in regula

Noul telefon Samsung care va avea o camera foto de 8 megapixeli, se numeste i8510 Primera si va rula sistemul de operare Symbian, S60 editia a 3-a. Bineinteles ca trasatura principala va fi camera fotot de 8 megapixeli cu Power LED flash si rezolutie maxima de captare video QVGA la 120 fps.

Dar sa incepem cu inceputul; ecranul lui Samsung Primera este de 2,8 inchi, cu rezolutie QVGA si 16 milioane de culori. Mai mult decat atat telefonul are o memorie RAM de 128 MB si va duce in spate accelerator de grafica 3D.

Inspirat din liniile lui Samsung U900 Soul, Primera asemenea lui Omnia sau iPhone va fi disponibil din doua variante, cea de 8 GB si cea de 16 GB, dar cu suport de card microSD pentru upgrade-ul spatiului de stocare.

Divertisment destept

Daca pana acum telefoanele Samsung nu ne incantau prea tare la capitolul casti de player, iata ca situatia s-a schimbat pentru ca spre diferenta de alte modele, i8510 vine cu mufa de 3,5 mm pentru atasare casti, dar care e mai mult decat special. In premiera pentru telefoane mobile acest model va putea reda sunet surround pentru sisteme de boxe 5.1; de aici rezulta posibilitatea ca jack-ul sa fie un SPDIF.

Terminalul masoara 106,5 x 53,9 x 16,9 mm, e capabil de inregistrari slow-motion la 120 fps si suporta formate DivX, asemenea lui LG Secret. Chiar daca este un smartphone, asa cum se vede si din imagini, tastatura lui Samsung Primera este cea standard alfanumerica.

Compania coreeana va anunta acest terminal pe la mijlocul lunii august a acestui an. Nu se stie cand exact va fi lansat, dar pretul estimativ pentru Samsung i8510 Primera se invarte in jurul a 800 de euro.







Autor: Andreea Dihel

Pentru a fi la curent cu cele mai recente lansari si informatii din domeniul telefoniei mobile aboneaza-te la Newsletterul Mobile.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea