Stiinta & Tehnologie

#saab #9-4x #imagini oficiale

Saab 9-4X, imagini oficiale inainte de Los Angeles

Saab a publicat primele imagini oficiale cu noul 9-4X , ineditul SUV cu forme de crossover, care va fi lansat in premiera la Salonul Auto de la Los Angeles.

Acesta este al treilea model din gama Saab, dezvoltat de General Motors, fiind un geaman cu alte haine al Cadillac SRX . Masina care ca sursa de inspiratie conceptul Aero X si poate avea tractiune fata, tractiune integrala (XWD) si suspensii adaptive (DriveSense).

Gama de motorizari ofera pentru piata americana doua unitati pe bezina: un V6 de 3,0 litri, care dezvolta 265 CP si un V6 de 2,8 litri, turbo, a carui putere ajunge la 300 cai. Acestea pot fi combinate cu o transmisie automata cu sase trepte.

Saab 9-4X 3.0 accelereaza de l a 0 la 60 mile pe ora (96 km / h) in 7,9 secunde, atunci cand tractiune este pe puntea fata, si 8,4 secunde in cazul tractiunii integrale. Consumul este de 11,7 litri/100 kmsi respectiv 12,4 litri/100 km, iar viteza maxima este de 210 km/h.

Versiunea cu motor de 2,8 litri are nevoie de 7,7 secunde pentru a sprinta de la 0 la 60 mile pe ora, iar viteza de top este de 230 km/h. Evident, cu aceste cifre, SUV-ul este si mai insetat: 13 litri la suta de km.

Mai mult decat atat, producatorul auto spune ca noul SUV 9-4X este construit pentru a obtine cinci stele din cinci posibile la testele de securitate Euro NCAP. Modelul va fi construit in fabrica GM din Ramos Arizpe, Mexico.

Mai multe detalii vor fi dezvaluite in noiembrie, la evenimentul auto de la Los Angeles. Saab 9-4X va fi debuta in SUA in luna mai a anului urmator, in timp ce lansarea europeana va avea loc in luna august 2011.

 

Cititi mai multe pe Auto.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea