Stiinta & Tehnologie

#selfie #groufie #iphone 6 #fotografii #smartphone

S-a inventat un termen nou: "groufie", fratele mai mare al lui "selfie"

Pozele de grup pe care cu totii ne-am obisnuit sa le denumim mai nou "selfie" au acum un nume propriu. Mai exact, "groufie", care inseamna o fotografie panoramica realizata alaturi de prieteni.


Un producator de telefonie mobila din China a lansat pe piata acest termen, dupa ce s-a observat ca poza de grup a celebritatilor de la Oscar, devenita in scurt timp virala, a inspirat tot mai multe persoane sa publice pe site-urile de socializare imagini asemanatoare. Fotografiile erau impropriu numite selfie, cata vreme cuvantul inseamna o poza pe care ti-o faci tie insuti si nu unui grup de persoane printre care te numeri si tu.

Producatorul chinez Huawei a instalat pe telefoanele sale de ultima generatie un obiectiv panoramic frontal, cu rezolutie mai mare decat se obisnuia si care va ajuta exact la realizarea acestor imagini de grup, arata Telegraph. Practic, camera din fata a aparatului, fiind mult mai performanta, nu va mai obstructiona fundalul, asa cum se intampla in cazul obiectivelor obisnuite.

Este de asteptat acum ca si Apple sa se alature acestui tren, iar iPhone 6 sa vina si el cu o camera secundara mult mai performanta tocmai pentru acest gen de fotografii.

Sursa foto: commsenseinc.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea