Stiinta & Tehnologie

#contraceptie #gadget contaceptiv #metode contraceptive

S-a inventat gadgetul contraceptiv. Se implanteaza sub piele si e actionat cu o telecomanda

Un dispozitiv contraceptiv revolutionar, implantat sub piele, care contine o rezerva de substante anticonceptionale cu eliberare lenta pentru 16 ani, a fost realizat de o companie din Statele Unite si va fi disponibil pe piata in cel mult trei ani.

Dispozitivul, care are dimensiunile unei cartele sim, poate fi implantat sub piele, la nivelul feselor, antebratelor sau abdomenului. El elibereaza zilnic cate 30 de miligrame de levonorgestrel, un hormon utilizat in mai multe tipuri de anticonceptionale. In cazul in care femeile doresc sa ramana insarcinate pot intrerupe administrarea acestuia cu ajutorul unei telecomenzi, arata dailymail.co.uk.

"Eliberarea precisa, pe termen lung a medicamentului se realizeaza prin intermediul unor microrezervoare individuale, care depoziteaza si protejeaza ermetic medicamentul, o activare prin microcip care elibereaza medicamentul si telemetria care controleaza si transmite cantitatea de medicament eliberata", au precizat reprezentantii firmei producatoare.

Implantarea dispozitivului cu microcip se face prin anestezie locala si dureaza 30 de minute.

Sursa foto: comunicazioneseduttiva.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea