Stiinta & Tehnologie

# studiu tinerete #tinerete #imbatranire

S-a descoperit gena tineretii!

 Tinerete fara batranete ar putea deveni in curand o realitate. Un amplu studiu desfasurat in Olanda a evidentiat existenta unei gene a tineretii si au reusit sa explice astfel, cel putin partial, diferenta dintre varsta biologica si varsta pe care o aratam pe chip.

Un nou studiu anunță descoperirea primului indiciu genetic care explică diferența dintre vârsta pe care părem să o avem și vârsta pe care o avem de fapt. Oamenii de știință speră ca prin descoperirea secretelor care îi fac pe unii oameni să pară mai tineri să ajungă la noi descoperiri ce ne vor ajuta să arătăm tineri pentru mai mult timp.

Cercetătorii Unilever, în colaborare cu Erasmus MC University Medical Centre Rotterdam și cu alți parteneri, au făcut descoperirea în urma unui amplu studiu asupra îmbătrânirii. În timpul studiului, peste 4.000 de persoane au fost evaluate prin prisma fotografiilor feței, ceea ce a condus la peste 100.000 de evaluări ale vârstei percepute (cât de bătrâni păreau). Ulterior, echipa a examinat peste 8 milioane de variante ale ADN-ului participanților la studiu cu scopul de a investiga dacă există o diferență între cele două categorii: cei care sunt percepuți ca fiind mai tineri decât sunt de fapt și cei percepuți ca fiind mai bătrâni.

Studiul, o premieră în domeniu, a demonstrat faptul că posesorii unei forme a genei numite MC1R arată cu doi ani mai în vârstă decât cei cu o formă diferită a genei. Dr. David Gunn cercetător senior în cadrul companiei Unilever și co-lider al proiectului a afirmat:

„Această cercetare este extrem de interesantă și oferă o nouă perspectivă asupra modului în care unele persoane par să își păstreze tinerețea. Descoperind secretele celor care par mai tineri decât sunt, putem găsi soluții inovatoare pentru a ajuta oamenii să arate tineri pentru mai mult timp în viitor. Bineînțeles, mai avem foarte mult de muncă dar credem că această descoperire ar putea influența dezvoltarea produselor și inovația la Unilever.”

Co-liderul studiului, Profesorul Manfred Kayser de la Erasmus MC University Medical Center Rotterdam, a afirmat: „Descoperirea acestei prime gene cu impact asupra vârstei percepute este importantă deoarece ne oferă posibilitatea de a descoperi mai multe lucruri despre care știm că ar putea exista și pe care acum le putem descoperi. Descoperirea noastră reprezintă un nou pas spre înțelegerea diferențelor dintre oameni în ceea ce privește procesul de îmbătrânire și oferă noi indicii pentru identificarea legăturilor la nivel molecular dintre vârsta percepută, vârsta cronologică și vârsta biologică. Următorul pas este explicarea legăturii dintre aspectul tânăr și sănătate la nivel molecular, permițându-ne astfel să înțelegem îmbătrânirea sănătoasă.”

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea