Stiinta & Tehnologie

#date roaming # scadere tarife roaming #tarife roaming #roaming #smartphone

E oficial! De cand scapam definitiv de tarifele de roaming

In primavara, Consiliul European a decis sa amane  eliminarea taxelor de roaming intre statele membre UE, spre dezamagirea unei mari parti a Parlamentului European. Saptamana aceasta insa a venit cu o veste buna: s-a stabilit un nou calendar pentru eliminarea tarifelor de roaming. 

Potrivit unui nou acord intre reprezentantii statelor membre, costurile de roaming din Uniunea Europeana vor fi eliminate incepand din 15 iunie 2017. Acest lucru nu inseamna insa ca veti putea vorbi la telefon oricand, oricat, oriunde, fiind in plan prevederi care sa reglementeze utilizarea corecta si prevenirea abuzurilor in cazul calatoriilor altfel decat periodice. Data limita de propunere ale acestei noi legi este 15 iunie 2016. 

Pana atunci oricum tarifele urmeaza sa scada din 30 aprilie 2016. Astfel, taxarea maxima pentru un apel va fi de 0.05 euro/minut, 0.02 euro/ SMS și 0.05 euro/ MB trafic de internet. Pentru prima data o lege a Uniunii Europene va stipula foarte clar ca operatorii vor trebui sa trateze in mod egal traficul pentru acces la servicii de date.

Foto: Hepta 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea