Stiinta & Tehnologie

#avtovaz #renault #lada #logan

Rusii lanseaza o masina de 5600 euro in colaborare cu Renault

Producatorul auto rus Avtovaz va lansa un nou model foarte ieftin tot in gama Lada anul viitor. Pretul de vânzare va fi de 5600 euro (7100 de dolari), dupa cum a declarat vineri partenerul sau francez Renault.

Avtovaz planuieste ca noul model sa apara pana la sfarsitul anului 2011, dupa cum a anuntat un purtator de cuvant Renault, companie care detine o participatie de 25% in societatea rusa.

Ziarul francez "Liberation" a raportat ca noua masina se va numi Lada Granta si va fi asemanatoare cu Renault Twingo , un model compact popular.

Aftovaz construieste in prezent o noua linie de productie pe care Renault s-a aratat interesat s-o cumpere in cazul in care Granta este un succes, ceea ce anunta perspectiva ca noul autoturism de 5600 euro sa fie vandut si in afara Rusiei.

Renault a declarat ca modelul este in primul rand destinat pietei din Rusia, dar compania "ar putea lua in considerare cazul negocierii" pentru ca acesta sa se vanda si in alte zone.

Pretul este estimat la 220 mii de ruble in Rusia, sau aproximativ 5600 de euro, ceea ce ar face-o una din cele mai ieftine masini din Europa. Tata Nano construit in India este considerata momentan cea mai ieftina masina din lume, cu un pret de aproximativ 2.500 de dolari.

Un alt model ieftin, Logan-ul realizat de Renault in Romania, a vizat initial pietele emergente, dar acum se vinde bine in Europa de Vest.

Cititi mai multe pe Auto.ro   

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea