Stiinta & Tehnologie

# laptop ieftin # studiu samsung #smartphone #telefoane mobile #samsung #tehnologie

Romanii, cei mai impatimiti utilizatori europeni de tehnologie. Iata care sunt prioritatile lor

Aproape jumatate dintre romani au de gand sa cumpere un smartphone in urmatoarele 3 luni, iar media timpului petrecut pe un astfel de device, dar si pe alte dispozitive, este de peste 10 ore, cu doua ore mai mult decat media europeana.

Apetitul românilor pentru tehnologie crește, aceștia fiind mai înclinați să cumpere dispozitive de ultimă generație decât media europeană. Studiul a fost realizat online, pe 1.000 de respondenți cu vârsta peste 16 ani.

Încrederea românilor în finanțele personale este comparabilă cu cea a nordicilor când vine vorba de consum, dar în ceea ce privește planurile de investiție în noi dispozitive tehnologice, cei din Țările Nordice sunt aproape la jumătate față români.

Majoritatea covârșitoare a gospodăriilor din România (97%) are cel puțin un telefon mobil, PC sau laptop, televizor și aparat electrocasnic. În prezent, penetrarea tabletelor a ajuns la 67%, puțin mai mare decât media europeană de 64%. În ansamblu, studiul arată că locuința anului 2015 este acum îmbogățită de tehnologie și numărul de dispozitive deținute de un român este de 19, similar mediei europene. Nu numai că sunt mai multe dispozitive în gospodării, dar timpul total petrecut utilizându-le zi de zi este de 10 ore și 20 de minute, cu 2 ore și 20 de minute mai mult decât media europeană.

„Numărul de dispozitive deținute în medie de o gospodărie este în creștere, la fel și beneficiile pe care tehnologia le poate aduce în viețile noastre. Se observă o creștere a timpului de folosire a tehnologiei, atât pentru rezolvarea sarcinilor zilnice, cât și pentru dezvoltarea abilităților personale sau a pasiunilor”, spune Roxana Grigorean, Public Relations Manager Samsung Electronics România. 

Martin Garner, SVP, Internet of Things Research, CCS Insight, CCS, a declarat: „Consumatorii continuă  să investească în gadget-uri și tehnologie pentru întreaga lor locuință. În special odată cu apariția 4G, prognoza de vânzări a smartphone-urilor cu 4G activat va crește de la 65% din totalul vânzărilor de smartphone-uri în acest an la 95% până în 2019. Cercetarea noastră arată că această creștere a numărului de dispozitive conectate pe persoană înseamnă că apetitul consumatorilor este, de asemenea, în creștere pentru alte servicii avansate, cum ar fi streaming video și audio, stocare și sincronizare pe toate dispozitivele. Aceste tendințe ne îndreaptă către o piață în creștere pentru case inteligente, construite pe Internet of Things”.

  • 40% dintre consumatori au în vedere achiziționarea unui telefon nou în următorele 3 luni
  • Aproape un sfert din respondenți (22%) intenționează să cumpere un televizor nou în următoarele trei luni

·

  • 42% dintre consumatorii din România se simt încrezători sau foarte încrezatori cu privire la finanțele lor în următoarele 12 luni
  • Românii cu vârste cuprinse între 16 si 34 de ani sunt cei mai încrezători în finanțele personale în următorul an (55%)
  • Telefoanele mobile sunt cele mai populare produse pe care respondenții intenționează să le cumpere în următoarele trei luni. 40% dintre români intenționeză să cumpere unul în următoarele 3 luni
  • 51% dintre români declară că doresc un produs cu performanțe mai bune, acesta fiind principalul motiv pentru achiziție
  • 28% dintre români plănuiesc să cumpere un nou mobil pentru a înlocui un dispozitiv defect
  • 21% dintre europeni intenționează să achiziționeze un telefon mobil
  • 15% din cei intervievați în România intenționează să cumpere o tabletă

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea