Stiinta & Tehnologie

Roaming pentru concediu

Este sezonul concediilor, iar un accesoriu nelipsit pentru turisti este, cu siguranta, telefonul mobil. Pentru cei care prefera un sejur in strainatate, activarea serviciului de roaming este indispensabila.

Mobil - Roaming inseamna un serviciu in GSM care ajuta un utilizator sa efectueze si sa primeasca apeluri telefonice atunci cand se afla in afara retelei sale, de exemplu atunci cand calatoreste in strainatate. Prin activarea acestui serviciu se pot efectua sau primi apeluri oriunde in lume ca si cand v-ati afla in Romania. Acest lucru este posibil datorita serviciului ROAMING oferit pe baza unor acorduri intre operatorii mobili de la noi cu cei din alte tari. Trebuie sa aveti in vedere atunci cand sunteti in roaming faptul ca platiti atat pentru apelurile efectuate, cat si pentru cele primite. Receptionarea mesajelor scrise este gratuita. In momentul cand ajungeti intr-o alta tara si va deschideti telefonul, acesta va recunoaste imediat toate retelele care sunt disponibile in tara respectiva si va selecta automat reteaua cu cel mai puternic semnal. De exemplu, daca mergeti in Grecia, puteti folosi unul dintre operatorii Cosmote, Vodafone, Q-Telecom sau Telestet. Daca telefonul selecteaza automat Cosmote, dar dumneavosatra considerati ca tarifele acestui operator nu va avantajeaza sau preferati o anumita retea, a-tunci puteti alege manual reteaua.

Orange Pentru abonatii care folosesc cartelele pre pay , activarea serviciului se efectueaza sunand la numarul 200 (gratuit de pe telefonul mobil). Activarea este valabila pentru o perioada de 30 de zile. Tarifele variaza in functie de tara si de retea. Pentru abonati activarea serviciului se face cu cateva zile inainte de plecarea din tara, apeland 450 de pe telefonul mobil. Compania a anuntat recent lansarea ofertei de roaming Orange Travel Holiday. Cei care isi activeaza optiunea vor avea primele 50 de minute de convorbiri in roaming apeluri primite si apeluri initiate cu tarife reduse la jumatate.

Vodafone Pentru abonati activarea serviciului se face printr-un apel la serviciul de relatii clienti la *222. Utilizatorii de cartele isi pot activa serviciul apeland *142. Vodafone pune la dispozitia clientilor sai serviciul Vodafone Passport. Acesta este o optiune internationala de roaming, care poate fi activata gratuit de clientii serviciului de roaming Vodafone world. Se plateste doar o taxa de conectare pe fiecare apel initiat. Valoarea taxei pentru operatorii din Europa este 1,20 USD fara TVA, iar pentru restul lumii, 2,40 USD, fara TVA, pentru apelurile efectuate si primite.

Cosmote In urma cu doua saptamani, Cosmote a introdus cel mai mic tarif unic de roaming, de 0,65 euro/minut, cu TVA inclus, pentru convorbiri catre toate destinatiile. Oferta este valabila atat pentru abonati, cat si pentru utilizatorii cartelei Cosmote care vorbesc roaming in tarile in care compania are reprezentanta. De asemenea, clientii care utilizeaza serviciul de roaming in aceste tari beneficiaza de tarif unic accesibil de 0,47 euro/minut pentru apeluri primite si de 0,29 euro/mesaj pentru trimiterea de SMS (tarife cu TVA inclus).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea