Stiinta & Tehnologie

#renault #samsung sm5 #safrane

Renault: "Samsung SM5 nu va fi noul Safrane!"

Brand managerul Renault sustine ca viitorul model de segment mare al francezilor va fi lansat abia in 2014, acesta urmand sa fie un model 100% nou si european, fara influente coreene.

Patrick Pelata , brand managerul Renault, sustine intr-un interviu acordat publicatiei franceze Le Monde ca nu s-a pus niciodata problema inlocuirii lui VelSatis cu un nou model, informatiile privind "transformarea" lui Samsung SM5 in viitorul varf de gama al francezilor fiind simple speculatii.

"Nu s-a vorbit niciodata de un nou Safrane , nu s-a pus problema inlocuirii lui Safrane cu un nou model. Pentru noi, varfurile de gama sunt Laguna si Espace", sustine Pelata.

Pana acum, informatiile venite dinspre Renault aratau ca Renault intentioneaza sa "adopte" modelul SM5, produs de Renault-Samsung Motors in Coreea de Sud, dupa modelul SM3 - Fluence. Aceste informatii au fost confirmate oficial in toamna anului trecut  chiar de catre unul dintre oficialii francezi, Beatrice Foucher, manager de produse in cadrul Renault. Din declaratiile lui Pelata, planurile de extindere a numarului de piete pe care este prezent SM5 se vor limita insa la Asia, Africa si Rusia, fara ca SM5 sa poarte sigla Renault in Europa. Totusi, noul model de segment mare va veni pana la urma, insa acesta va fi lansat abia in 2014.

In conditiile in care Renault a renuntat la fabricarea lui VelSatis, considerat un esec de piata, singurii reprezentanti ai marcilor franceze pe segmentele superioare raman Citroen C6 - cu un design deja invechit si viitorul Peugeot 508 , model care va inlocui atat 407, cat si 607.

Cititi mai multe pe Automarket.ro

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea