Stiinta & Tehnologie

#dacia #renault #nissan #centru #piese schimb

Renault inaugureaza cel mai mare centru de piese de schimb din afara Frantei

Ca rezultanta directa a cresterii necesitatilor de spatiu in urma cresterii productiei de automobile grupul Renault a inaugurat ieri, 1 septembrie 2010, la Oarja langa Pitesti, noul sau centru de piese de schimb si accesorii din Romania.

Noul centru de piese de schimb si accesorii este strategic pozitionat la 28 de kilometri de uzina Dacia de la Mioveni, in perimetrul comunei Oarja, unde depozitul beneficiaza de un amplasament avantajos, in imediata apropiere a Autostrazii A1, Bucuresti – Pitesti.

Noul centru de piese de schimb si accesorii este magazin sursa pentru automobilele Dacia la nivel mondial. Principalul client al noii facilitati este reteaua Dacia – Renault din Romania, centrul avand o disponibilitate de 95 % de satisfacere a necesarului de piese de schimb si accesorii, adica “atunci cand va duceti la un service al grupului si faceti comanda pentru o piesa sau accesoriu, acesta va poate fi livrat in aceeasi zi sau in cel mult 24 ore", spune Fabrice Cambolive, director comercial pentru Renault, Dacia si Nissan.

Constructia, care acopera o suprafata de 65.000 m², este cel mai mare centru de distributie a pieselor de schimb si accesoriilor de care dispune Grupul Renault in afara Frantei. La intrebarea jurnalistilor prezenti la lansarea noului centru al grupului Renault, la cat se ridica valoarea investitiei, Jacques Daniel, director Post Vanzare Grup Renault, a precizat ca "afacerea este construita cu mai multi parteneri si nu are acordul acestora sa dezvaluie aceste cifre".

Aici sunt stocate peste 70 000 de referinte (tipuri de piese), ceea ce acopera necesarul atat pentru ansamblul gamei de modele Dacia cat si pentru modelele Renault si Nissan comercializate in Romania. Piesa cea mai grea, disponibila in magazin, este caroseria unei Dacia Logan Van - 335 kg, iar cea mai usoara este agrafa de circa 2 grame.  Top 3, cele mai importante piese, este ilustrat in ordine de filtrele de ulei, jantele si filtrele de aer.

Activitatea de export a centrului de piese si accesorii reprezinta 40% din cifra de afaceri a magazinului. Centrul de la Oarja va asigura alimentarea cu piese de schimb de origine a retelei comerciale Dacia, Renault si Nissan din Romania, precum si aprovizionarea retelelor comerciale Dacia din alte 33 de tari, unde topul celor trei, cei mai important clienti este reprezentat de Franta, Rusia si Turcia.

Inca din faza de proiectare, noul centru, care dispune de 160 de salariati, a fost conceput tinand cont de nevoile de dezvoltare ale marcii Dacia dincolo de orizontul anului 2015. In centrul de piese de schimb si accesorii, fluxul zilnic al camioanelor este impartit in 32 de sosiri (12 internationale) si 32 de expeditii (9 internationale). Pentru incarcarea si descarcarea camioanelor lucreaza 20 de stivuitoare.

"Noul centru de distributie a pieselor de schimb si a accesoriilor de la Oarja vine sa  consolideze rolul major pe care Romania il joaca in cadrul Grupului Renault. El va contribui la ameliorarea serviciilor post-vanzare ale Grupului Renault, asigurand disponibilitatea si livrarea in cel mai scurt timp a pieselor de schimb de origine", a declarat Jacques Daniel, Director Post Vanzare Grup Renault.

Cifre cheie

Suprafata depozitului: 65 000 m²
Durata constructiei: 12 luni (martie 2009 – martie 2010).
Cheiuri de incarcare / descarcare : 30
Trafic camioane pentru incarcare/descarcare: 64/zi
Numar referinte (tipuri de piese): 70 745, dintre care 31 080 in stoc
Numar salariati: 160
Mijloace manutanta: 35, din care 20 motostivuitoare
Numar clienti: 110 in Romania, 53 la export, in 33 de tari                     

Pondere export in Cifra de Afaceri: 40%

Termen livrare comanda de urgenta (Romania): sub 36 ore

Top 3 cele mai vandute piese:  
 

1. filtrele de ulei : circa 235 000 piese/an
2. jantele : circa 87 000 piese /an
3. filtrele de aer : circa 82 000 piese /an

Cititi mai multe pe Auto.ro 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea