Stiinta & Tehnologie

#zero emissions #fluence #renault

Renault Fluence Z.E. a fost prezentat oficial

Cel mai recent model din seria de masini ecologice Zero Emissions , Renault Fluence Z.E., a fost prezentat oficial de producatorul francez.

Automobilul a fost facut public iin cadrul Conferintei pentru Schimbarile Climatice care se desfasoara in prezent la Copenhaga.

Doua modele

Alaturi de Renault Fluence Z.E., francezii au prezentat si automobilul Kangoo Z.E., ambele masini fiind modelele intermediare dintre conceptele prezentate la Frankfurt si variantele finale de productie.

In cadrul evenimentului de la Copenhaga, cei de la Renault au declarat ca in 2010, cele doua prototipuri vor fi prezentate pe intregul mapamond, ca in anul 2011 Renault Fluence Z.E. sa se lanseze oficial pe pietele din Israel si Danemarca.

Alte detalii


Pentru ca este o masina cu "emisii zero", Fluence Z.E. va dispune de un motor electric capabil sa dezvolte pana la 93 de cai putere la 12.000 rmp (rotatii pe minut) si un cuplu maxim de 226 Nm.

Totusi, pentru construirea acestui model, care va fi fabricat tot in Turcia acolo unde este asamblat si originalul Renault Fluence, sunt necesare cateva modificari. De exemplu portbagajul va fi micsorat pentru a face loc acumulatorului Litiu-Ion.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea