Stiinta & Tehnologie

#co2 #clio dci eco2 #renault

Renault Clio 86 eco2, cel mai ecologic model Renault

Renault va crea < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/o" title="o">o versiune cu emisii reduse a lui Clio , care va fi construita conform filozofiei eco2 si va dezvolta 86 CP. Modelul rezultat va avea cele mai scazute emisii de CO2 din intreaga gama Renault.

Renault a anuntat o noua versiune a lui Clio, care va fi modelul cu cele mai mici emisii de CO2 din gama constructorului francez. Clio dCi eco2 are un motor de 1.5 litri care emite doar 98 de grame de CO2 per kilometru. Aceasta versiune a lui Clio este disponibila atat pentru caroseriile cu trei usi, cat si pentru cele cu cinci usi. Noua versiune cu emisii scazute a lui Clio emite cu 15% mai putin CO2 per kilometru, ceea ce inseamna o reducere de 17 grame de CO2 pe kilometru. +.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+-
Performantele lui Clio dCi eco2 nu Au ">au fost afectate in niciun fel de catre orientarea ecologica a acestuia. Potrivit celor de la Renault, noua versiune a lui Clio are o autonomie teoretica de 1.485 kilometri, care se traduce intr-un consum mediu de carburant in ciclu combinat de 3.7 litri. Rezervorul de carburant al acestui model are o capacitate de 55 de litri. Pretul lui Renault Clio dCi eco2 va fi acelasi cu cel al versiunii de 115 grame CO2 per kilometru, pentru a nu pune un pret suplimentar pe ambitiile ecologice ale clientilor Renault.

Aceasta versiune a lui Clio are o transmisie cu rapoarte mai lungi, o unitate ECU optimizata pentru un consum scazut de carburant si emisii de CO2 reduse si utilizeaza lubrifianti cu vascozitate scazutat atat pentru transmisie, cat si pentru motor. Astfel, pierderile cauzate de frecare au fost reduse semnificativ. Motorul dCi al lui Clio ofera 86 CP la 3.750 rpm si 200 Nm la 1.900 rpm.

Cititi mai multe pe Automarket.ro     

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea