Stiinta & Tehnologie

#land rover #range rover sport #rover hibrid #salon auto frankfurt

Range Rover Sport Hibrid va fi prezentat la Salonul Auto de la Frankfurt

Un reprezentant Land Rover a confirmat faptul ca in luna septembrie, la Salonul Auto de la Frankfurt, vor dezvalui o versiune hibrid a noului Range Rover Sport.

Stuart Frith, inginer sef al proiectului Range Rover Sport, spune ca modelul eco va adopta un sistem de propulsie hibrid diesel-electric. Modelul va fi prezentat cu un motor EcoBoost in 4 cilindri, dar si cu o varianta de motorizare diesel SDV8 cu 700 Nm.

Range Rover Sport Hibrid este posibil sa adopte tehnologia vazuta pentru prima data pe hibridul prezentat in 2011 - Range Rover e plug-in. Acesta din urma avea un motor diesel TDV6 de 3.0 litri cu 242 CP care lucra impreuna cu un motor electric de 69 kW (93 CP). Transmisia era una automata cu 8 trepte de viteza.

La acea vreme, Land Rover spunea ca vehiculul are o autonomie in mers de 32 km pe modul electric si un total de 1.112 km atunci cand lucreaza impreuna cu motorul diesel. Consumul de combustibil era estimat la doar 3,3 litri/100 km, iar emisiile de CO2 ajungeau la 89 g/km.

Reprezentantii Land Rover ne vor tine in suspans pana la dezvaluirea oficiala a noului Range Rover Sport Hibrid la Frankfurt, in toamna acestui an.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea