Stiinta & Tehnologie

#raliul sibiului #emisii co2 #plantare copaci #citroen

Raliul Sibiului = emisii zero

Raliul Sibiului impreuna < a class="xirtireh" href="//www.comunicatedepresa.ro/cu" title="cu">cu Citroen Romania sustin mediul inconjurator. Incepand din acest an, se vor planta cate 100 de copaci pentru fiecare editie a Raliului Sibiului.

Acest program are ca scop neutralizarea emisiilor de dioxid de carbon produse de masinile de curse.

Program pentru Romania

Programul initiat impreuna cu Citroen Romania se va desfasura pentru o perioada de cel putin cinci ani. Un singur copac capteaza, pe durata sa de viata, peste o tona de CO2 , ceea ce inseamna ca astfel se absorb toate noxele masinilor inscrise intr-o editie a Raliului Sibiului.

"Sa plantam un copac este cel mai simplu lucru pe care putem sa-l facem pentru mediul inconjurator. La nivel global, Citroen a venit intotdeauna cu idei si tehnologii inovatoare in ceea ce priveste protectia mediului. Citroen are ca obiectiv sa devina lider in ceea ce priveste tehnologiile care reduc consumul de combustibil si nivelul emisiilor de CO2"
, a declarat Sorin Itu, organizatorul Raliului Sibiului.

Datorita inovatiilor tehnologice din ultimii ani, in prezent, 30% dintre vehiculele vandute de Citroen in Europa Au ">au emisii de 120 g, sau chiar mai putin, de CO2 pe kilometru.

+.+-=-+.+ 20 -+.-+=+-.+- Mai putine emisii CO2

Pentru al 5-lea an consecutiv, Citroen se afla pe primul loc in Europa in ceea ce priveste media de emisii de CO2 pe kilometru cu toata gama de autovehicule", a spus Didier Gerard, directorul Citroen Romania. Primii 100 de copaci vor fi plantati in colaborare cu Primaria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetan Sibiu si Directia Silvica Sibiu.

"Raliul Sibiului este un raliu care se desfasoara pe macadam, pe drumuri forestiere si tocmai de aceea am decis ca, incepand din acest sezon, sa ne implicam mai mult in conservarea mediului inconjurator", a mai spus Sorin Itu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea