Stiinta & Tehnologie

#urziceni #radare #mobile #interzis

Radarele mobile interzise in Urziceni

Radarele folosite de agenti pot sa stabileasca ce viteza au soferii din trafic doar daca masina de politie stationeaza, anunta PRO TV, care citeaza un judecator din Urziceni. Magistratul sustine ca aparatul nu este omologat in cazul in care vehiculul echipajului este in miscare.

Judecatoria Urziceni a anulat, in urma cu doua saptamani, un proces verbal de contraventie prin care un bucurestean fusese amendat cu 750 de lei pentru depasirea vitezei legale. Un echipaj al Politiei Rutiere, aflat si el in miscare, stabilise cu ajutorul unui radar mobil ca bucuresteanul ar fi circulat cu 120 de kilometri la ora pe un segment de drum unde viteza maxima era de 50 kilometri pe ora.

"Din plansele foto depuse la dosar rezulta ca autoturismul politiei pe care se afla amplasat radarul era in miscare. Aparatul radar de tip PHYTON II a fost insa omologat de Biroul de Metrologie Legala numai in modul de stationare", precizeaza judecatorul, citat de PRO TV.

Politia a contestat sentinta care ar putea 'desfiinta' sistemul de radar utilizat pana acum.

Tribunalul Ialomita va judeca in octombrie contestatia, insa sentinta ar putea ramane definitiva. Intre timp, Directia Politiei Rutiere a declansat o ancheta menita sa lamureasca ce s-a intamplat cu aparatul radar contestat.

Pentru mai multe informatii despre ultimele modele de masini de pe piata aboneaza-te la Newsletterul Masini.acasa.ro

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea