Stiinta & Tehnologie

#proton #giugiaro #emas #geneva

Proton si Giugiaro au prezentat modelul electric EMAS la Geneva

Giugiaro , Proton si Lotus Engineering au prezentat trei vehicule electrice asistate de un motor cu combustie interna la Salonul Auto de la Geneva.

Italienii de la Giugiaro au facut echipa cu Proton si Lotus Engineering pentru a dezvolta o colectie de trei modele electrice. Proiectul se numeste EMAS , ceea ce inseamna Eco Mobility Advanced Solutions. Aceste modele folosesc o platforma proiectata de cei de la Giugiaro si folosesc un sistem hibrid care ii obliga sa inalte modelele EMAS la nivelul unor crossovere. Cu toate acestea, spatiul interior este la un nivel inalt gratie modului in care au fost dezvoltate aceste concepte.

Cele trei versiune prezentate sunt Comfort , Country si City. Versiunea Comfort are un volum al portbagajului de 320 litri si ofera patru locuri, in timp ce Country ofera cinci locuri si poate sa transporte intre 390 litri si 780 litri, in functie de configuratia scaunelor. Emas3 City are un ampatament mai redus decat celelalte doua modele si are un sistem de asezare al scaunelor diferit, denumit 3+1 Plus. Astfel, pasagerul care sta in spatele soferului are mai putin spatiu pentru picioare, dar un adult poate sa ocupe acel loc fara probleme .

Toate cele trei modele sunt alimentate de un motor electric de 45 kW care poate oferi un varf de putere de 75 kW. Bateriile care alimenteaza acest motor sunt incarcate de un propulsor cu trei cilindri care are o capacitate de 1.2 litri. Cei de la Lotus au dezvoltat integral sistemul de incarcare al bateriilor de la priza cu care sunt echipate aceste modele. Giugiaro Emas poate accelera de la 0 la 100 km/h in 14 secunde, in timp ce viteza maxima este de 170 km/h. Autonomia acestui model este de doar 50 de kilometri.

Cititi mai multe pe Automarket.ro 
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din stiinta-tehnologie

Top

Cauta-ti perechea